Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Melyik féregtelenítő a legjobb...

Melyik féregtelenítő a legjobb és legtovább tartó hatású?

Figyelt kérdés
2010. febr. 7. 19:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Rossz a kérdésed, mert nem ismered a féregtelenítő hatásmechanizmusát.

A féregtelenítő - ha jó - minden kifejlett férget kihajt az állatból. de a petéket nem. Olyan féregtelenítő nincs, ami a petéket is kihajtaná. Azokból bizonyos idő után megint kifejlett férgek lesznek, azaz ÚJRA kell féregteleníteni. Ráadásul az újrafertőződést csak akkor tuidod megakadályozni, ha laboratóriumi környezetben tartod a macskát, mert a petéket akár te is behozhatod a cipőd talpán a lakásba.

Úgyhogy a helyes kérdés: mennyi időnként KELL féregteleníteni?

2010. febr. 8. 10:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy mennyi időnként kell féregteleníteni, mert mindegyik féregtelenítőre rá van írva. Rendszeresen féregtelenítem a macskáimat, de mire az állítólagos időtartam lejár, újra férgesek (kifejlett példányokkal). Pedig már több fajtát is kipróbálta. Kinti macskák, azért lenne tudni, hogy melyik a leghatásosabb, ami biztosan hat.
2010. febr. 8. 15:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Egyébként csak tudom, hogy mit akarok kérdezni.
2010. febr. 8. 15:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Én a cseppekre esküszöm azoknak a féregtelenítő hatásuk 1 hónap és persze még sok minden ellen véd szintén 1 hónapig. Szerintem, ami neked pont jó lenne az a profender nevű kifejezetten férgek ellen kifejlesztet csepp. És az a jó ezekben a cseppekben, hogy szinte 0 az esély hogy a macsek felülfertőződjön, mint a tablettánál. Mivel annak a hatása alig tart pár napig utána újra összeszedhet bármit.

Az alábbi fajok ellen hatásos a profender spot:

Fonál-( Toxocara cati, Toxascaris leonina, Ancylostoma tubaeformae) és galandférgek (Dipylidium caninum, Taenia taeniaeformis Echinococcus multilocularis)

Itt olvashatsz róla többet:

[link]

Az advocate és a stronghold is rendelkezik féregellenes tulajdonsággal, de korántsem annyi faj ellen véd mint a profender. Pl. a galadféreg ellen hatástalan. De ez a két készítmény védettséget ad bolha, rühösség és szívférgesség ellen amit a profender nem ad.

Frontline-nak viszont csak bolha, kullancs, tetvek -és atkák ellen hatásos.

Csak külső élösködők ellen hatásos: Frontline, advantage

Külső és belső élösködők ellen hatásos: Advocate és a Stronghold.

Csak belső élösködők ellen hatásos: Profender

2010. febr. 11. 02:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2010. febr. 11. 16:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Szívesen, remélem, hogy tudtam segíteni. :))
2010. febr. 14. 14:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon sokat!
2010. febr. 14. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!