Kiscicánál is jelentkezhetnek az immunhiányos betegségek tünetei?
Figyelt kérdés
Van egy házi kiscicám, nemsokára lesz 5 hónapos. Igazából minden rendben van vele, eszik, iszik, játszik. Viszont begyulladt az ínye. Olvastam, hogy ez sok esetben a FeLV, FIV tünete. A cica szívesen iszik, egy nap olyan 2dl-t (a macska kicsit több mint 2kg, és az ínye miatt most csak szárazat eszik), ez soknak számít (a sok víz fogyasztás is lehet tünete a fent említett betegségeknek) ? Tegnap még mintha az alomból is evett volna, de lehet, hogy csak játszott vele (sajnos ez is ezeknek lehet a tünete). Szóval eléggé elkezdtem aggódni. Mit gondoltok? Remélem, hogy csak túlaggódom az egészet. Például: lehet, hogy teljesen normális, hogy szeret lefetyelni a vizéből, az alommal meg mindig is szeretett játszani, nem vagyok benne biztos,hogy evett is belőle.2015. jan. 13. 11:37
1/4 Ügyet Lenke válasza:
A víz az nagyon fontos neki is mint a legtöbb emlősnek. Ha szárazat eszik akkor méginkább, csak a vízből tudja pótolni a szükséges folyadékot. Mindig legyen friss vize a kicsikének. Az alommal az enyémek is játszodtak, túrták, ásták, sokszor addig, hogy azt hittem egy kis sárga ember felbukkan belőle...:D
2/4 anonim válasza:
Legegyszerűbb, ha csináltatsz egy szűrővizsgálatot az állatorvosnál, abból kiderül, hogy fertőzött-e.
3/4 anonim válasza:
Így van, ha aggódsz, le kell szűretni és ha pozitív, akkor el tudod kezdeni az immunerősítést Vetri DMG-vel és jobban odafigyelni rá, de az ínygyulladás önmagában még nem jelent semmit.
Egyébként mivel ezek fertőző betegségek, a macskapopuláció jelentős mértékben pozitív, csak ugye szinte senki nem teszteli a kijárós házimacskáját, ami aztán párosodással megfertőződik és ezt átadja a kölyköknek is. Vagyis igen, születhet fertőzötten a kölyök.
Nekem két leukózisos macskám volt eddig, az egyik teljesen tünetmentes volt évekig, a másiknak felsőlégúti fertőzései voltak állandóan, de antibiotikumra pár nap alatt mindig rendbejött. Természetesen benti volt mindkettő, ez nagyon fontos, nem csak miattuk, a többi macska miatt is.
4/4 anonim válasza:
Ennyi idősen váltják a fogaikat, lehet hogy csak erről van szó, ilyenkor is legyengülhet kicsit az immunrendszer. Persze FIV-et, Felv-et sajnos soha nem lehet kizárni, csak ha tesztelteted.Két negatív teszt (pár hetes különbséggel) jelent biztos negatív eredményt, ha benti cicáról van szó és nem érintkezhet más macskákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!