Baja lesz a cicának ha sajtot eszik?
Kis tolvaj macskám van, mindent el kell rakni előle a konyhaasztalról, mert éjszaka belerágcsál mindenbe. A kenyeret leszedi a polcról, satöbbi.
A párom most éjszaka elég sokáig dolgozott, és gondolom megéhezett, viszont kint hagyta a sajtot a pulton, most láttam csak, hogy a cica beledézsmált.
Baja lesz tőle? Tudom, hogy a cicák laktózérzékenyek és tejet nem szabad nekik adni, de a sajt végülis valamiféleképpen kezelt tej... Átérzem a helyzetét nagyon, magam is laktózérzékeny vagyok, de enyhe hasmenésen kívül számítsak bármilyen gondra? Orvoshoz kell vinni ezzel?
Előre is köszönöm.
"tejet nem szabad nekik adni" - igen?
Hát nem tudom... ma is tojásos tejes kenyeret kaptak reggelire
Nálunk mindig kapnak tejet ilyen-olyan formában, vagy csak úgy magában, és még semmi bajuk nem volt...
És sajtot is szoktak kapni, mikor pizzát vagy pogácsát csinálunk, és reszeljük a sajtot, a kimaradt darabkákat a macskák kapják.
Semmi bajuk nem lesz.
Macsekfüggő hogy mennyire érzékeny a gyomra. Pl most olvastam hogy szó szerint egy cica kifosta a belét,kilógott neki a bolti tejtől sajnos már nem lehetett megmenteni az életét. Viszont a bolti sajtokba nincs sok tej,inkább tejsavóból és porból csinálják és igen még a trappistát is,olcsóbb előállítani.
Én cicám pl roppant érzékeny gyomrú, de sajttól semmi baja nincs bár nem is a kedvence inkább a szalámit kunyerálja meg a virslit vacsinál :) Ha erős hasmenés törne rá akkor vidd el dokihoz, addig felesleges aggódnod.
1. vagyok
A bolti tejnek nevezett löttyből kinézem, hogy bajt csinálhat...
Mi friss tehéntejet veszünk egy ezzel foglalkozó házaspártól, felforraljuk és hűtőben tároljuk.
A bolti tej szemét...
Tejet nem szokott kapni a miénk, de a sajtra úgy tud kunycsorogni a nagy szemeivel, mindig adok neki és úgy szereti.
Tasakos kajától már fosott, ilyesmiktől még egyszer se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!