A cicám most múlt el 1 éves. önetetőből kapja a szárazat, elég jó fajtát és alusat is egy nap kétszer. De a napokban hasmenése is van és iszonyat büdöseket fingik. Mitől lehet ez? Már kivagyok tőle.
csak száraz tápot kap?
Mert 1 évesen már gravy vagy zselés macskakaját is adhatsz neki..
Nekem is brit rövidszőrüm van, és csak akkor kakil büdöset (de akkor tényleg durva büdöset) ha a kaja is büdös.
PL. én nem is adok neki whiskas márkájú ételt, mert az elején fosott tőle.
Hál istenek nem is szereti
Vannak ételek pl: marha hús + májjal készült ételektől jön a büdös kakilás.
Én megszoktam szagolni a kaját, és ha maga a kaja is már alapból büdös akkor neme adom oda. (nem azért büdös mert romlott, hanem mert olyan)
Egyébként mi Felix ennivalót adunk neki, amit imád, és csak ritkán büdös a kaki..
6-os vagyok.
Én a cicámnak a (brit shorthair) már több táppal próbálkoztam.
Száraztápok közül ami bejött, és nem kakil se véreset, se büdöset, és imádja is az a
Purina GoCat Crunchy tender márkát veszem. Ebből is azt ami benti cicáknak kell a marha+csirke+zöldség verziót.
Mivel az én cicám nem eszi meg a zselés kajákat, csak gravy-s kaját veszek. Ezek közül ami nem olyan büdös (valamelyiknek kimondottan jó illata van)
- Purina Felix. (gravy) de ebből is azt amelyikben
3x csirke-ves
3x kacsa-bárány
3x nyúl- baromfi
3x pulyka-máj
összeállítás van.
Van a halas verzió is, de az én macskám nincs oda a halas ételekért. Csak akkor eszik lazacot, vagy halat, ha éppen mi emberek azt eszünk..Akkor neki is sütök egy adagot.
Amit még adni szoktam és imádja, és nem büdös
-Sheba (főleg csirkéset, marhásat, nyúlat, bárányt veszek)
Gourmet terméket.
Néha előfordul,hogy büdöset kakil, de már nem mindennapos. Fingani nem nagyon szokott.
Még valamit.
Én bevallom sajnálom a legdrágább almot megvenni amit telekakil, és úgy is a kukában végzi. Ezért én a legolcsóbb almot veszem, és külön veszek alom illatósitó port. Minden alomtakarítás után, amikor új almot szórók a tálba, megszóróm az illatporral is. Összekeverem az alommal, és a kellemetlen szagot elveszi..
Néha szoktam adni tejet (laktózmenteset)
és mivel benti cica így csinálok neki mindig egy kis füvet is, hogy tudjon legelni (ez kell a gyomrának néha)
2 éves, makk egészséges, szép fényes, selymes a szőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!