Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Melyik macskafaj hullatja...

Melyik macskafaj hullatja kevésbé a szőrét?

Figyelt kérdés

Meztelen macska nem érdekel.

Lakásban szeretnék macskát tartani. A szőrkefélés nem gond, csak ne legyen olyan hogy odafekszik a kanapéra aztán ott hagy millió szőrt.

Ragdoll cicát szerettem volna, de úgy látom az eléggé hullatja a szőrét, ráadásul nagyon drága is.

Az ár azért számít mert rendesen törzskönyvezetten vennék majd kennelből.

Kezdő állattartó lennék majd (családban mindig volt kutya, de udvaron szóval az más) így minden nagyon új.

Még ha lehetne két plusz kérdésem: a lakásban tartott macskánál meg lehet előzni a bolhákat és a tetveket?

Valamint mikor kell fürdetni a macskákat? Mert neten láttam hogy néhányan fürdetik őket. Csak akkor kell ha valamiért koszos lesz, vagy valamilyen rendszerességgel kell valahogy tisztítani a bundájukat?

2015. jan. 2. 14:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Érdekesek a válaszok :)

Amit tudnod kell:MINDEN macskának hullik a szőre!A rövidszőrűeknek szálanként a fél(ragdoll)hosszőszőrűek(perzsa)olyan porcicásan.

Bolha:különböző cseppek amik 28 napig védik a cicát.Te nadrágszáron is beviheted a bolhát az utcáról.Ugyanez a helyzet az oltásokkal!Kellenek hisz cipőtalpon is belehet vinni bármit.

Macskáknak nincs 9 életük,egy van nekik max nagy a fájdalomküszöbük és nem mutatják úgy ki a fájdalmukat.

Fürdetés: Nem árt ha hozzá van szoktatva a cica a fürdéshez mert bármi történhet.Ha perzsát vagy más elég szőrös cicába gondolkodsz ott a fürdés elengedethetetlen plusz napi fésülés.

Ha fajtatiszta törzskönyves cicán gondolkozol akkor csak tenyésztőtől!Lehet,hogy drága,de gondolj bele,hogy mért?Tenyésztőnél 100 máshol meg 30? Szerintem te sem akarsz teszteletlen cicát lehetséges örökletes betegséggel.(FIV,FELV,FIP..stb olvass utánna ezeknek)

Szerintem azt a fajtát válaszd ami a szívedhez a legközelebb áll,a szőr kérdés a házba mellékes,ha rendszeresen takarítasz!

2015. jan. 3. 07:18
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, mindenképpen úgy gondoltam, hogy inkább kifizetem a na árat érte, de kezdő állattartóként nem vagyok felkészülve arra hogy egy mindenféle betegséggel szenvedő állattal szenvedjek. Persze, tudom a törzskönyves, tenyésztőtől vett macskának is lehet betegsége, de mégiscsak kisebb az esély.

A bolhákat mennyi ideig tart kiirtani átlagosan?

Emberként kell félnem tőle?

Azokat a cseppeket amik megelőzik lehet rendszeresen használni vagy az már ártalmas lenne a macskának hosszú távon?

És ha nem haragszotok egy morbid kérdés: ha véletlenül elpusztul a háziállat, akár egy komolyabb betegség, akár elöregedés miatt, akkor hova kell vinni vagy mit lehet vele csinálni, milyen lehetőségek vannak? (tényleg, bocsánat ha morbid de én mániákusan szeretek felkészülni mindenre, nem szeretnék rosszul se csinálni semmit, és meglepetéseket sem szeretem, ezért kérdezek ennyi mindent).

2015. jan. 3. 18:12
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

A bolhákat kiírtani költséges inkább(bár én úgy vagyok vele,hogy verébre ágyúval :D )

A cseppeket lehet folyamatosan használni,de erről is tudsz beszélni egy állatorvossal,hogy mi a jobb megoldás(azért nem mindennap akaszkodik az emberre bolha az utcán)

Annyiból félhetsz a bolhától,ha kedvelnek a vérszívók,hogy téged is csipkednek,na meg maga a tudat,hogy bolha van a házba rossz.

Ha van lehetőséged eltemeted ha nincs akkor állatorvos tud segíteni az elszállításban(tömeghamvasztás)vagy te hamvasztatod el és urnába lesz a polcodon .

2015. jan. 3. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!