Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A cicám szürkét kakilt. Mitől...

A cicám szürkét kakilt. Mitől lehet? (hasmenése is van)

Figyelt kérdés
2010. febr. 3. 18:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Lehetséges, hogy férges, az is okozhat hasmenést/furcsa székletet (véreset is).
2010. febr. 4. 19:39
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem paráztatásból, de én így jártam:

Volt egy gyönyörű fiú cicám, hihetetlenül bújós volt, mindenhová követett, nagyon szerettem. Elkezdett menni a hasa. Doki próbálkozott mindenfélével, ami nem jött be. Aztán feltűnt, hogy az egyik veséje duzzadt. Ultrahang után kitalálták, hogy műteni kell. Nem daganat volt, hanem a vese belül tiszta genny volt, be volt gyulladva az egész vesemedencéje. Szegényt 2 órát műtötték, az nem is érdekelt, h 30e lett a vége, de nem élte túl a műtétet. :( Élt 16 hónapot, és még mindíg nagyon hiányzik. Amikor valaki panaszkodik, hogy megy a macsekja hasa, akkor mindíg erre gondolok.

[link]

2010. febr. 5. 12:34
 13/15 anonim ***** válasza:
sajnálom a cicád. az én macsekomnak 2 × tört el a lába egyszer átszúrták vasvillával és egyzser elkapta a kutya de még él :O 9 élete van:D vagyis már csak 5. vidd el dokihoz
2010. febr. 6. 10:43
 14/15 anonim ***** válasza:
Az enyém kéket kakilt...
2010. febr. 13. 23:12
 15/15 anonim ***** válasza:

A tájékozatlan, hülyeségeket írkálók figyelmébe is:

Ezeket az infókat humán oldalakon találtam, de cicákra is érvényes lehet:

* Zöld széklet: általában valamilyen fertőzésre (persze nem spenótfogyasztás után)

* Fehér és szürke: pedig az epeutak elzáródására, illetve májproblémákra utalhat.

* Élénkvörös színű: „Rambo széklet” a leginkább vészjósló székletfajta, amely valamilyen belső emésztő-szervrendszeri vérzést jelezhet. Bár időnként más, enyhébb betegségek következtében is lehet vér a székletben, az ilyen esetben tanácsos felkeresni egy orvost, a véres széklet ugyanis a vastagbélrák egyik alarm tünete.

* Fekete széklet: alvadt vér jelenlétét jelzi, így ezzel is tanácsos felkeresni egy szakembert.

harmonet.hu

cot-cot.hu:

- Sápadt, már-már szürke matériánál, az a helyzet, hogy az epe valamiért nem festi meg a székletet. A legdurvább esetben epeköved van, de azt azért éreznéd, esetleg a hasnyálmirigyeddel nincs minden rendben, és persze utalhat májgyulladásra is. De a leggyakoribb a kevés folyadék beviteléből adódó besűrűsödött epefolyadék.

- Puha, büdös? Kicsit sok zsíros ételt ettél, esetleg előző este sikerült rendesen berúgnod. Méregteleníts!

- Ha nyálkát látsz a székletedben ,az gyulladásra utaló jel, a bélbolyhokban ,esetleg a gyomorban. Irány az orvos!

- Zöld, mint a csalán? Rengeteg epét termel a májad, próbálj meg kímélő diétát folytatni pár napig és méregtelenít, akkor elmúlik a méregzöld széklet.

- A cerka vékony széklet a vécében, utalhat durva dolgokra is. Végbél rák, aranyér, végbélpolip, prosztata megnagyobbodás... olyan dolgokra a bélben, amelyek akadályozzák a széklet normális, bél vastagságú távozását. Szintén orvos!

- Sárga széklet esetén, nem emészted meg rendesen a kaját, gyorsan átfut az emésztőrendszereden. Kerüld a bormentát, a zsíros ételeket, az alkoholt, a kávét és a csokit!

Szerintem vidd el állatorvoshoz a cicát, mert ha el van záródva az epevezetéke, akkor abban kő lehet, ami súlyos következményekkel járhat.

2010. aug. 29. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!