Hogyan etessem az ivartalanított kandúr macskát?
Nekem a kandúrjaim már másnap játszottak, de ez attól is függ, hogy hogy volt műtve (a dokik többsége nem altat kandúrt mélyaltatásban, de van, aki igen), milyen erős a cica szervezete, mennyi idős. 1-2 napon belül azonban teljesen ki kell tisztulnia, kandúr esetében ennyi idő alatt nagyon szépen be is gyógyul a seb, így 3-4 nap múlva már teljesen rendbe kell lennie.
Etetésre vannak kimondottan ivartalanított cicáknak szánt tápok, de ha minőségi tápot veszel (Acana, Orenje, RC...) akkor nem igazán szükséges. Ha a cica hajlamos bármilyen húgyúti fertőzésre, megbetegedésre, akkor érdemes húgykő ellen, struvit kristályok elleni tápot venni, esetleg ivartalanított cicáknak valót.
Én kölyökkoruk óta Acana-t etetek, semmi ivartalanított cicáknak valót, csak simát, 4 cicámból 3 már 10 év feletti, sohasem volt semmi gondjuk.
Én azt mondom, hogy ha jó tápot etetsz, akkor nem kell semmi extra, de amúgy az RC-nek van egy, a dokim áltan preferált tápja, a Veterinary Care termékcsalád, állítólag minden fajtája nagyon jó, de erről személyes tapasztalatot nem tudok mondani.
Igen, altatták. Legtöbbször nem macskatápot kap. Gyakorta veszi ki a részét az ebédből. (főként főtt szárnyashúsból)
Ezen felül szokott kapni macskaszalámit, ritkábban alutasakos Whiskas-t, de nagyon szereti a tonhala is. Azt hiszem ezt az etetést szeretném folytatni. Volt szó vitaminról a válaszokban. Az érdekelne, hogy az hogy működik. Mi a neve? Altatva volt, reggelre már magánál volt. Meg volt szeppenve nagyon, de még picit dorombolt is. Már kiengedtük az udvarra.
Hol volt szó vitaminról? Mert én (1. válaszoló) nem írtam, de a másodikban sem találom.
Mért nem szeretnél neki szárazat adni? Jobb összetétele van, mint a nedveseknek, rengeteg vitamin és tápanyag van benne. Persze csak a minőségikben, nem a teszkósban, vagy akár a viszkászban, hanem a valóban minőségi, színezőanyagot nem tartalmazó tápban.
Én amúgy adok vitamint, PetVital cseppeket kapnak a cicáim, ami B vitamin csoportokat tartalmaz, testsúlykilogrammonként 2 csepp, ez idegvédőként is szolgál. Ez mellett vettem Imun Drags cseppeket is, ez ugyan humán készítmény, de dokim ajánlotta, baromi j immunerősítő, felnőtt cicának napi 5 csepp, kölyöknek 2. 17 éves cicám az ivartalanításon és az éves oltásokon kívül még nem látott dokit, a fiatalabb is csak azért, mert szerencsétlenül ugrott, és a farka maga alá került, eltörött. A másik kettő cicómmal szintén nem jártunk még orvosnál egyéb okok miatt, szóval valószínű, hogy hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!