Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ez macskanátha a tünetek alapján?

Ez macskanátha a tünetek alapján?

Figyelt kérdés
A cicámat majdnem egy hete hoztam a menhelyről, ivartalanítva. Annyit mondtak, hogy a kombinált oltását megkapta, féreg hajtva volt, varratszedésre kell visszavinnem holnap. Ma elkezdett csipásodni a szeme, tüsszög, köhög néha. Macskanátha lenne? Ha az, mekkora az esélye a gyógyulásnak? Írnátok tapasztalatokat ezekkel a tünetekkel kapcsolatban? Féltem a kicsit, a szívemhez nőtt ezalatt a pár nap alatt.

2014. dec. 14. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, lehet macskanátha is, orvosi kezeléssel általában jól gyógyul. Vidd el orvoshoz!

Tapasztalat: én a cicámat macskanáthásan fogadtam örökbe, már kezelés alatt állt akkor, de még tablettát kellett szednie egy hétig, és az orrába-szemébe is kellett cseppentenem. A csipásodás még később is többször visszatért, illetve az egyik szemén lett egy kis maradandó folt (de lát vele), de egyébként meggyógyult. Meleg helyen kell ilyenkor őket tartani (normál fűtött lakásban), és tenni, ami az orvos mond.

2014. dec. 14. 18:00
 2/5 A kérdező kommentje:
holnap reggel viszem a dokihoz mindenféleképpen. Bent van velem, nem is nagyon akarom kitenni, max. ha meggyógyul, de akkor is csak kertbe való kijárással, de nem kinti cicának. a tabletta beadása egyszerűen megy?
2014. dec. 14. 19:52
 3/5 Katica71 ***** válasza:
Szia, én a tabit úgy szoktam beadni a macskámnak, hogy összetöröm porrá, beszórom egy fecskendőbe, pici vizet szivok bele és a fecskendő végét befogva összerázom. Aztán a szájába teszem a fecskendőt és villámgyorsan belenyomom a szert, utánna gyorsan összeszoritom a macs száját, nehogy kiprüszkölje a keservesen belenyomott anyagot.... Úgy soha nem tudtam beadni neki, hogy porrá törve valamibe beledugtam, a macska mindig kiszagolta és nem akarta megenni. Sok sikert és gyors gyógyulást nektek.
2014. dec. 14. 20:39
 4/5 anonim ***** válasza:
tipikusan olyan betegség, ami egy antibiotikum injekcióval könnyen gyógyul, anélkül meg a szövődményekbe bele is halhat, úgyhogy mindenképpen doki.
2014. dec. 14. 20:45
 5/5 A kérdező kommentje:
igen, macskanátha. kapott 3 injekciót, 2 nap múlva megint, és elviekben kutya baja sem lesz :) köszönöm a segítséget!
2014. dec. 16. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!