Volt olyan akinek a macskája nem fogadta el a zárt macska
wc-t?
Figyelt kérdés
2 cicánk van de minden merő macskaalom így vettünk 2 zárt macska wc-t. Még nincs nálunk, jövő héten kapjuk meg. Kicsit félek, hogy nem akarnak majd belemászni és feleslegesen fizettük ki és még félre is fognak wc-zni. Van akinél ez tényleg megtörtént, vagy meg fogják szokni?
2014. dec. 5. 15:11
1/6 anonim válasza:
Fokozatosan kell hozzászoktatni, ha láthatóan tart tőle.. Először vedd le az egész tetejét,had használja úgy, aztán egy hét múlva rakd vissza, de lengőajtó nélkül aztán egy hét múlva rá az ajtót is.
2014. dec. 5. 15:23
2/6 anonim válasza:
Mi 2 hónaposan szokattuk hozzá őket, 2 macskám van nekem is, de tökéletesenn megvannak egy wc-vel is,bár ők testvérek és mindkettő nőstény. Az első nap után már rá is jöttek, kicsit érdekesen fogadták, hogy zárt a wc, de hamar hozzászoktak a helyzethez. Nekünk is ajtós van, de sajnos így is elkerülhetetlen, hogy kihordják az almot egy kicsit, bár nyilván sokkal kevesebb van kint, mint a tálcával. De a fél lakás még így is sokszor tele van kis alomdarabokkal. Hetente többször muszáj összesöpörni, de nem annyira vészes a helyzet mint a tálcával. A macskának ez ösztön! Bele fognak menni, ha eddig is alomra jártak. Csak rá kell jönniük merre van most az alom. :) Egy pár baleset az elején nem kizárt, de hozzáfognak szokni :)
2014. dec. 5. 15:27
3/6 anonim válasza:
Én csak pozitívat tudok írni neked, Enyém 7-8 hónaposan kapta meg addig nyitott volt neki, először nem mert belemenni, ezért úgy segítettem hogy van egy kis pálcikás játéka és mindig belecsagolattam vele. Akkor már elkezdte szaglászni,de mindig kiugrott, majd elkezdtem kezemmel kaparni az almot benne mintha ásnék, újra játékkal belecsagolatás, először örült hogy de jó új fekhely mert belefeküdt pihenni, itt kicsit megijedtem, de hál Isten magától elkezdte használni egyszer nem pisilt mellé. Enyémnek nincs ajta, szerintem így jobb.
Plusz szilikátos macskaalmot használok,alomtálca elé macskaszőnyeg ami felfogja az almot, és lakásba sehol nem találkozok alomdarabkákkal,míg hagyományos alomnál minden tele volt..
2014. dec. 5. 15:31
4/6 anonim válasza:
Eloszor tegyel bele nekik a regi almukbol hasznaltat is, hogy erezze mire is valo. Furan hangzik, de talan nem lesz baleset, ha erzi a szagokat nem fogja kuckonak nezni.
2014. dec. 5. 15:39
5/6 A kérdező kommentje:
az a gondom, hogy már nem kölykök, az egyik 6 éves lesz a másikuk 2 múlt. ráadásul az idősebbik nagyon érzékeny lelkű ha valami érzékenyen érinti (legutóbb a fiam születése) és nincs bezárva a háló ajtónk belepisil az ágyunkba.
de akkor megpróbálom majd fedél, meg ajtó nélkül először :) köszönöm a tippeket. meg hagyok benne egy kis használt részt, hogy érezzék benne a "szagukat" :) remélem minden rendben lesz!
2014. dec. 5. 15:56
6/6 anonim válasza:
Nálunk a 10 éves is belemászik, csak az ajtót nem szeretik. Azt nem is rakjuk rá amúgy, a szagokat így is felfogja, meg a szétkaparás ellen is véd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!