Büdös a macskám szája mit csináljak?
Hetente 2x-3x adjál neki Mackó sajtot.Annak a baktérium flórája rendet tesz a szájában.
Ha nagyon fogkövesek a fogai, attól is lehet, állatorvos bódításban leszedi a fogköveket 15 perc alatt.
Én tudok ennél egy sokkal egyszerűbbet. Ne szagolgasd.
A macskádnak meg lehet a te szájszagod nem tetszik...
Attól függ, hogy csak alap szájszaga van, mint általában, vagy tényleg büdösre váltott. Ha büdösre váltott, akkor érdemes megnézetni, nekem van egy fog és íny problémákkal küzdő macskám, időnként szennyvíztelep szagú lesz a szája. Olyankor elviszem, vagy csak simán gyógyszeres kúra van, ami leviszi a gyulladást és szinte virágillatú megint, vagy úgy két évente fogköve is sok van és le kell szedni azt is + gyógyszer. Sokáig tart a hatása.
Ilyen bajjal etetheted akármivel, büdös lesz.
Másik macskáimnak, amiknek nincs ilyen gondja szokott büdös lenni a szája, de azért nem okádék, és attól függ, hogy mit esznek.
A száraz táp fogkő szempontjából szerencsésebb amúgy, érdemes azzal etetni, a rágcsálás jót tesz a fogainak. (Már, ha rág, az én fogkövesem csak elvétve rág, egyben nyeli le, mint kacsa a nokedlit..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!