Mikor kezd a kiscica önállóan wc-zni?
Figyelt kérdés
most 4 hetes a kiscicám,még nem láttam h wc-zett volna egyedül.már mászik,felfedez stb.tudom,h az anyacica mosdatása váltja ki az ingert a kicsiknél,de ez meddig tart?mikor lesz ebben önálló,s hogyan kezdjem el szobatisztaságra nevelni?KÖSZI MINDENKINEK!2008. aug. 12. 12:41
1/5 anonim válasza:
Én is 4 hetesen kaptam a cicámat (bár ez túl korai..), 2 napig csak cicatejet kapott fecskendőből, addig még nem is kakilt, csak pisilt (ahova éppen sikerült).
3. nap már adtam neki junior szószos kaját, rögtön elkezdte enni. Evés után puha nedves ronggyal masszíroztam egy kicsit a pociját és a fenekét. Amikor láttam, hogy a földön helyet keres (szaglászik, kapirgál) egyszerűen rátettem az alomra. Egy-két ilyen alkalom után már magától ment az almostálba, pedig még alig tudott belemászni a kis picur. Egy-két baleset persze még előfordult, de ettől eltekintve nagyon gyorsan megtanulta.
2/5 A kérdező kommentje:
bocsi,némi félreértés!nekem az anyacicámmal van a kicsi,nem elhoztam v ilyesmi.nem is adnám 10hetes kora elött oda az uj gazdinak.tehát még az anyja látja el...csak nem tom meddig...vagy erre az anyacica neveli át vagy nekem kell?azért köszi
2008. aug. 12. 16:41
3/5 anonim válasza:
Nem kell tenned semmit, megoldják ők:-)
Én 8 hetesen kaptam a cicám, és első alkalom után már tudta használni az almot.
Hidd el, a természet megoldja:-)
4/5 anonim válasza:
Hehe, én két-három hetesen beleraktam az alomba, amikor láttam, hogy baja van. :) Kb. ötször akkora volt az alom, mint a macska, vicces helyzet volt, de beleürített. Megoldják maguktól is. A felnőtt macskáim is belementek maguktól az alomba, pedig előtte nem volt bennt és hozzászoktak. Arra vigyázz, hogy virágföldbe ne ürítsen a cica, mert akkor odaszokik. :D Meg azért ha látod hogy kakilnia kéne vagy ilyen akkor rakd bele az alomba.
5/5 anonim válasza:
Ha az anyjával van, akkor tőle fogja megtanulni, mert a picik utánozzák az anyjukat. Úgyhogy ebben az esetben elvileg nincs tennivalód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!