Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macska tényleg élvezetből...

A macska tényleg élvezetből (is) öl?

Figyelt kérdés
tehát csak úgy passzióból kedvtelésből is öl ez igaz?

2014. okt. 15. 11:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Régen a szüleimnél a falusi gazdaságban sok "szolgálati" macska volt, tehát egerészés miatt. Olyat nem figyeltem meg hogy élvezetből ölt volna bármelyik is. De olyat igen, hogy főleg a fiatalabb macska a megfogott egérrel eljátszadozott. A macskák egymást sem ölték élvezetből se és máshogy se. De például párzáskor a hímek néha összekaptak egymással, de az sem életre-halálra ment.
2014. okt. 15. 11:31
 2/11 Ügyet Lenke ***** válasza:
Nem élvezetből, ösztönösen, mert ragadozó és nem mindig eszi meg a zsákmányt, az nem azt jelenti, hogy élvezetből öli meg.
2014. okt. 15. 11:38
 3/11 anonim ***** válasza:
Ösztön. Az én macskáim soha nem ették meg a zsákmányt még, csak büszkélkedtek vele.
2014. okt. 15. 11:47
 4/11 A kérdező kommentje:
de ha nem eszi meg akkor csak "élvezetből" öli meg mert neki az jó érzés hogy megölte és nem azért tette mert éhes hogy megegye nem?
2014. okt. 15. 11:56
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem élvezet, hanem mint írták, ösztön. A jól tartott, etetett macskáknak nincs szükségük az élőeleségre, megkapnak mindent a tápokból. Viszont a macska ragadozó, az ösztöne nagyon erősen él, ugyanúgy, ahogy a kicsi cica vadászik a labdára, kergeti, ugyanúgy a felnőtt macska vadászik az egérre, a madarakra. Ez nem élvezet, ez ösztön. Élvezetből fekszik a kályha elé, élvezetből hízeleg a gazdának, ösztönből piszkít az alomba, ösztönből vadászik.
2014. okt. 15. 12:23
 6/11 A kérdező kommentje:
jaa értem akkor a macskáknak nincsenek érzéseik? csak ösztönük?! o.O
2014. okt. 15. 12:39
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
Nem emberek. Vannak érzéseik, csak nem bonyolítják túl. Ott egy egér, megölöm. Ha játszik vele, az azért van, hogy édesebb legyen (biokémia).
2014. okt. 15. 13:12
 8/11 A kérdező kommentje:
hát én ezt akkor nem értem na mindegy
2014. okt. 15. 13:20
 9/11 anonim ***** válasza:
55%
És a kutyákat érted amikor macskát ölnek? Pedig a kutyák a megölt macskát sohasem eszik meg!!!
2014. okt. 15. 14:55
 10/11 anonim ***** válasza:

A kutya az öl élvezetből is. Vagy például féltékenységből is. A gyakran megjelent hírek tanúsága szerint akár csecsemőt vagy gyereket is. Aztán csodálkoznak a tulajdonosaik, hogy vajon hogy lehet az hogy megölte néhány hónapos kisbabájukat, hisz a kutya mindig szelíd volt. Áh, nem is tudom, a terráriumban tartott skorpió is milyen cuki, nem igaz.

De macska még sosem ölt meg gyereket. Sajnos fordítva sokszor előfordult már, hogy az ember vagy gyereke élvezetből ölt macskát. Tehát nem ette meg, nem is volt éhes.

2014. okt. 16. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!