Miért nem bújós/ simogatható a cicám?
Vannak cicafajták akik nem bújósak, és simogatni is csak akkor lehet ha ő igényli. Az én cicám is ilyen (britis shorthair) Kicsinek aludt az ölembe, de ma már nem igazán, sőt ha simogatni akarjuk, inkább elmegy. Nem is kell erőltetni a dolgot.
Tanulj a cica kommunikációból. Ha félrehúzódik, vagy harapdál, akkor jelzi neked, hogy ne piszkáld, nem igényli a simogatást. Akkor hagyd. Idővel lesznek időszakai amikor az öledben akar pihenni, és simogatásra vágyik. Akkor élvezd ki a pillanatot.
Köszönöm a válaszotokat!
Tudom, hogy olyankor nem igényli, amikor harapdál, meg a lábával tolja is el a kezem. Csak fura, hogy közben meg dorombol, vagy direkt úgy megy el mellettem, hogy közben hozzám dörgölőzik :D
Általában alvás előtt és után hagyja magát hosszan simogatni. Amúgy sima házi macska :) de lehet a nevelésen is múlik, mert sose erőltettünk rá semmit, hagytuk kibontakozni, csak amikor nagyon rosszat csinál, akkor szidjuk le, de tudja is olyankor és egy szempillantás alatt elpucol :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!