A homokozóba folyamatosan beleürítenek a macskák. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Az udvaron még pár éve csináltunk egy homokozót, és a bejáró macskák mindig belepottyantanak, így a gyerekek nem tudnak játszani benne. Mit lehetne tenni ezellen, mert se nincs pénzünk új homokra, se nincs türelmünk átszitálni. Nem lehetne valahogy elriasztani a macskákat a homokozótól?2008. aug. 11. 12:31
1/9 anonim válasza:
Szerintem a legegyszerűbb, ha amikor a gyerkőc nem játszik letakarjátok valamivel a homokozót. Elrisztani nem lehet a macsekot. Esetleg még azt próbálhatod meg, hogy a homokozó mellé raksz egy cica wc-t.
2/9 anonim válasza:
Én is a letakarást ajánlanám, illetve lehet kapni macskariasztó-sprayt. Hátha beválik. Sajnos a macskák nagyon sokféle betegséget terjesztenek, amik elég veszélyesek tudnak lenni. Emiatt nem vagyok egy macskapárti. Jó megoldás lehet egy kutya beszerzése!! :-))
3/9 anonim válasza:
Szerintem is takard le, jobb megoldás nincs. Nálunk is mindig a homokba járnak, mellesleg a kutya se jó megoldás mert az meg mindenhova odasz*rik, nem csak a homokba.
4/9 anonim válasza:
A kultúrált kutyatartás része, hogy a kutya végtermékét összeszedem. Még lakótelepi kutya esetében is. Mégsem terjeszt annyi betegséget és nem hinném, hogy a homokozóba űrít.
5/9 anonim válasza:
Vannak macskariasztó növények is, azt nem tudom, hogy mennyire hatásosak, de a Sieberz-nél lehet kapni.
6/9 anonim válasza:
A fenti tanácsokhoz még annyit. Azért nem ártana átszitálni és úgy lefedni.
7/9 anonim válasza:
Mivel a macskák ürüléke több olyan anyagot tartalmaz, mely káros a gyermekekre, az átrostálás csak félmegoldás, mindenképp a homokcsere a biztonságos megoldás. --Tudom, a pénz ! Építőipari cégektől lehet szponzorálást kérni, nekik ilyen célra belefér 1-2 köbméter sárgahomok. Aztán csak a takarás ! Nem tudom, miért félnek a macskák a seprűtől, de amikor hétvégi házam környékén((ahol sok ürüléket hagytak)) azzal csapkodtam FELÉJÜK, 2-3 hét alatt teljesen elszoktak onnan. Sok sikert.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hát egyszeri homokcsere még belefér, aztán szerintem letakarom. A seprűssel az a baj, hogy soha nem érem tetten őket, hogy elkergessem. :D
2008. aug. 11. 16:33
9/9 anonim válasza:
Nekünk a vízhatlan ponyva vált be.Kiköthető,vagy pár kővel leszorítható a széle.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!