8 hetes kiscicám állandóan harapdál és karmol. Még akkor is ha csak simogatni akarom. Normális ez?
Készíts neki játékokat, ha teheted, fogj be egy plüss bábut, egy nagyobb mosdószivacsot játszani. Én alufóliagalacsinokat gyúrok állandóan, vagy csak úgy dobálni, vagy madzagra rá, húzni előtte. Ha a kezednek támad, vedd fel a bábut, azzal bunyozzón, ne a kezeddel. Ami nálunk még nagy siker: az egyszerű fürdőszivacs, az könnyű, már piciként is tudja dobálni, beleakad a körme, akkor még mozog is, nekem minden picinél nyerő volt. :)
Erre a karmolós viselkedésre meg még számíthatsz, a legfiatalabb cicám 4 hónapos, ugyanolyan rossz, mint piciként. Kb fél éves korában kezd kicsit javulni, de amelyik olyan cica, az felnőtt korában is egy kis vadállat lesz. :)
Tök normális, így játszanak. Nekem volt már több kiscicám, mindegyik ilyen volt, most van egy 8 és fél hetes, össze-vissza van karistolva meg harapdálva mindkét kezem :D Tényleg jó megoldás, ha játékokat veszel vagy gyártasz neki, egy kilincsről lelógatott, újságpapírból készített masni is tökéletes, de ahogy írták, az alufólialabda, vagy a szivacs is jó. Ha téged támad, próbáld elterelni ezekkel a figyelmét.
Nekem egyébként az előző cicám felnőttként is játszott egy kicsit velünk minden nap, annak ellenére, hogy ivartalanított, lusta kandúr volt, de mire felnőtt, már megtanult óvatosan bánni a kezünkkel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!