3 hónapos kan kis cicus miért nem ért meg semmit?
Az, hogy 3 hónaposan "szívat" felugrik, leugrik, elfut, tök normális ebben a korban.
Kábelek: Kend végig őket citrommal-citromlével. Nem szeretik az ízét-szagát.
Pisi: Az alommal minden oké nála? Oké, gondolom tiszta, meg minden, de érdemes többfélét kipróbálni ill. alomcserénél megfogni és belehelyezni őkelmét.
Az alomtálca méret is gondot okozhat. Én cicám 5 hónapos, 3 hónapja van nálam, velem alszik. A kezdeti dolgokon kívül mindig is az almot használta, viszont épp tegnap pisilt be - azaz az alom mellé csurrantott, mert a naaagyot kivittem, nem száradt meg estig, így a kisebbet hoztam, be --> kinőtte mellső lábaival belelépett, de a feneke mellette volt :D
Írtad, hogy kinn végzi el a dolgát, ha nincs benn macskaalom, akkor lehet be is kéne vinni egyet. Napközben enyém is kint intézi, este, meg hidegben szereti bent :D
Ágyba amúgy a kicsi cicák szeretnek pisilni, tetszik nekik a pokróc-huzat simissége. Mondjuk, ilyen idős cicánál, mint a tied még nem találkoztam a dologgal.
Kaparófa: Ez tényleg a veszett fejsze nyele. Átnevelni-lenevelni a kaparásról nem tudod
Köszönöm a válaszokat!
Az alomtálca méretén még nem gondolkoztam. Az biztos, hogy nem kicsi. Talán az alom minőségével lehet baja ( szilikonosat vettem), lehet jobban tetszene neki egy olcsóbb homokosabb változat.
Éjszakára mi is kicsukjuk, néha napközben is, de megsajnáljuk mikor sírdogál. Beengedem és már futás is az ágyra pisilni :(
Én is olvastam, hogy nem szeretik a citrom illatát, mostmár tényleg használnom is kéne :)
Dörzsöld be a kaparófát macskamentával vagy macskagyökérrel. Nálunk az elején a macskaalommal az volt a gond, hogy túl nagy volt a cicának. Beszereztünk egy kisebbet, és kb 2 nap után önállóan használta, előtte meg minden evés és ébredés után rá tettem. Belany-t használunk, kicsit homokszerű, de egyben ki lehet belőle szedni a 'cuccost'.
Ha megsajnálod, akkor ne akkor engedd be mikor épp nyávog. Várd meg amíg elhallgat.
Az ágyra pisilés meg bosszú, mert nem hagyod, hogy azt csinálja amit épp akar. Vagy a bent alvást, vagy a teljes kizárást javaslom. Macska. Ilyenek. Ha szófogadó, nem bosszúálló állatot akarsz, akkor kutya kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!