Leesett a cica a 4. emeletről, azóta nem eszik, depis, milyen gyorsan gyógyulhat meg?
Figyelt kérdés
Leesett a cicánk a 4. emeletről 3 napja.Voltunk utána dokinál, szerencsére komoly fizikai baja nincs, egy napig utána kihányt mindent, azóta nem eszik, és teljesen depressziós, levert, nem nagyon mozog. A dokitól kapott szurit, azután egy napig tág volt a pupillája, kábult volt. Lehet, hogy nyugtatót kapott. Szerintetek milyen gyorsan tér visssza az élők sorába, mikor jön meg az étvágya? Adjunk neki valami folyékony macskavitamin félét?2008. aug. 9. 12:30
1/10 anonim válasza:
Lehet hogy belső szervi sérülése van amibe bele is pusztulhat.
2/10 anonim válasza:
Ha fizikai baja nincs, szerintem próbálj kedveskedni a kedvenc eleségével.
Beszélgess vele és simizd. Ha még 1-2 napig nincs változás szerintem vidd vissza a dokihoz.
3/10 anonim válasza:
Oh szegényke! Simogasd sokat, legyél mindig a közelébe. Az állatorvostól kérhetsz vmi vitaminfélét szerintem is, az biztos segítene.
4/10 anonim válasza:
Figyeld az orrát, a székletét, a vizeletét. Ha véres, azonnal vidd orvoshoz. Nem írtad, hogy a doki megröntgenezte-e, vagy ultrahangot csinált, mert lehet hogy nincs törése, de egy húzódás vagy szakadás is pokolian tud fájni. Foglalkozz vele sokat, vitamint fölösleges adni, mert ebben az esetben semmit nem ér.
5/10 anonim válasza:
Hogy lehet egy állat depressziós?
6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Röntgent, ultrahangot nem csinált a doki, ha továbbra sem eszik visszük újra megmutatni neki. A depressziót a macskánál úgy értettem, hogy levert, nem szaladgál, nem érdekli semmi, nem kér enni, csak néz maga elé. Remélem meggyóggyul.
2008. aug. 9. 16:41
7/10 anonim válasza:
Ilyen felelőtlen állatorvost...
Meg kellett volna röntgeneznie meg ultrahangra mert lehet komoly belsőszerbi bajai is.Szerintem csináltassál az állatorvossal
8/10 A kérdező kommentje:
Este elvittük újra a dokihoz, kézzel, fülhallgatóval jó alaposan megnézte. Továbbra sem találta súlyosnak a helyzetet, azt mondta, hogy a belső vérzés a szemén is látszana, és alacsony lenne a hőmérséklete. Neki inkább hőemelkedése van, ami gyulladást jelenthet. Megnézte a mozgását is, zúzódások lehetnek, lassan fog gyógyulni. Telenyomta vitaminnal a macsekot. Ezután otthon megtört a jég, és evett két falatot, reggel simire dorombol. Látszik rajta, hogy már enne, de nem nagyon mer. Egy fél fokkal élénkebb, mint eddig. Meglátjuk mi lesz.
2008. aug. 10. 08:29
9/10 A kérdező kommentje:
A legutolsó komment után romlott a macska állapota, így elvittük az Érdi Állatkórházba, ahol hihetetlen profi felszereléssel, és szuper hozzáállással vették kezelésbe a macskát. Volt röntgen, ultrahang, vérvizsgála, azonnal infúzióra tették. Lázas volt, és a fehérvérsejtszáma majdnem háromszorosa volt a normálisnál. 3 napig bent tartották, tegnap kezdett enni, magastápértékű kaját kapott, ma hazahozhattuk. Azt mondták, hogy elhúzódó sokkja lehetett. Most már sokkal jobban van, reméljük így is marad. :)
2008. aug. 16. 10:28
10/10 anonim válasza:
végre egy felelős állattartóval van dolgunk :P jól tettétek, hogy elvittétek...am később adj neki 3 naponta egy tojást én cicám nagyon szereti de mivel igazi vitamin bomba nem kaphat naponta...nemtom én nem szoktam megfőzni mert úgy több benne a vitamin, de mivel ő még betegeskedik, ezért sztem főzd meg neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!