Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Vettem egy brit cicát, ivartal...

Vettem egy brit cicát, ivartalanítási szerződés. Az a gondom hogy a tenyésztő kötelez az ivartalanitásra, de viszont a szerződésben nincsen feltüntetve az ára és számlát sem kaptam. Vélemény?

Figyelt kérdés
2014. szept. 16. 11:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%

Csoszri, honnan ismered ennyire a konkret esetet, hogy ilyen sarkos velemenyt formalsz?

Tudnal maganban is esetleg reszleteket irni?

A nem tortent adasvetel dolgot meg utolag siman el lehet mondani egy revizornak is - nem veletlen, hogy probavasarlasokkal tudjak csak megfogni az ilyeneket, nem utolagos ellenorzessel.

2014. szept. 16. 14:38
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
14:38 Nem kell a konkrét esetet ismerni, csak szaporító ad el ivartalanítás nélkül kölyköt, mert egy tenyésztő becsüli annyira saját szelekciós munkáját, hogy le védi a szaporítók elől, illetve az eladott kölyköknek is szeretne gondtalan házikedvenc életet, nehogy szaporítónál kössön ki macskagyárnak, ezért eleve csak ivartalanítva adja el a kölyköket.
2014. szept. 16. 16:15
 13/20 anonim ***** válasza:
52%

Egeszen sok fajtat ismerek, ahol nem tesz jot a kullemnek a tul korai ivartalanitas, szoval...

(A brit kandurok jellegzetes pofajanak sem)

A szerzodes elmeletileg pont annyira biztositek, mint az, ha mar eleve meg van mutve. Elmeletileg.

Tehat, bar van igazsagtartalma a irasodnak, meg mindig azt hiszem, tul erosen, es tul gyorsan itelsz, tul keves szempont alapjan.

2014. szept. 16. 16:55
 14/20 anonim ***** válasza:
72%

Csoszri:Sok Tenyésztő még mindig csak szerződésben köti ki az ivartalanítást,alig van olyan aki már ivartalanítva adja át a cicát.

Sok fajtának nem tesz jót a korai ivartalanítás?Viccelsz?Én perzsát ivartalanítok(doki nem én) 3 hónaposan és küllemben semmit se ront hidd el,a küllemért a genetikai háttér felel nem egy ivarszerv..

Mindenesetre érdekes,hogy a szerződésben nincs feltűntetve az ár.Aki meg a nav-al kapálózik az nézzen utána pár dolognak :D lehet csinálni vállalkozást,de egy folyamatos veszteséges vállalkozásnak nav szerint nincs értelme..de ez nem is egy megélhetés,lehet valakinek az,bár elképzelni sem tudom,hogyan csinálhatja.

2014. szept. 16. 17:58
 15/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,nálam nagyon jó helyen van a cica törzskönyv nélkül is!Imádjuk,Royal canint eszik,mindent megkap..ergo nem érdekel a törzskönyve.
2014. szept. 17. 07:42
 16/20 anonim ***** válasza:

...

Jah, ha torzskonyv nelkuli, akkor sztornozom az egeszet.

Tenyeszto csak torzskonyvel ad allatok, hobby celra is.

17:58,

A korai ivartalanitas elonyei-hatranyirol erosen megoszlik a velemeny. Szerintem szamit a vegso kullem kialakulasanal a megfelelo korban termelodo hormon.

De szerintem ez, amin nem fogunk vitazni, mert abban igazad van, hogy hobby celra adott allatnal nem oszt-szoroz az a pici fejlodesi elteres.

Ugyhogy, meghajlok az erveid elott, mert pont annyira igazad van, mint nekem. Csak mas szempontbol nezzuk a dolgokat.

2014. szept. 17. 13:04
 17/20 anonim ***** válasza:
33%
Korai ivartalanítás: nézzél már meg eunuchokról képet! Szerinted ugyan úgy fejlődtek, mint egy normál, herékkel rendelkező férfi? A macska/kutya is ugyan olyan emlős, mint az ember akár tetszik egyeseknek, akár nem. Fejlődésbeli eltéréseket okoz a hormonhiány.
2014. szept. 17. 13:09
 18/20 anonim ***** válasza:
30%
a royal egy sz.. táp csak a márkát fizeted nem a minöséget. az ivartalanitást meg normális ember szerzödés nélkül is meg kellene hogy csinálja biztos ami biztos alapon... ha már aláirsz egy szerzödést hogy ivartalanitasz, ne csinálj segget a szádbol. ha meg az zavar hogy nem kapsz számlát akkor nyomd fel a navnál a tenyésztöt, de ne a macska ivartalanisa legyen az amivel "visszavágsz" mert az igy csak kamu..
2014. okt. 23. 20:02
 19/20 anonim ***** válasza:
az elözőnek igaza van, elég csak megnézni az összetételét, egy tenyésztő ehhez ért is, és vagy etet hússal, vagy normális táppal. neten is nagyon sok teszt van fent, lehúzás helyett a tanulhatnának inkább azok akik ész nélkül lepontoznak. a százalékok senkit nem érdekelne, de aki ezeket lepontozza attól még buta marad. itt van egy pl, előbb olvass utána húzd le a másik válaszát, de van még millió más oldal, de ha van agyad te magad is összehasonlíthatod őket... [link]
2014. okt. 24. 11:10
 20/20 anonim ***** válasza:
nem kell bevédeni, csak az húz le akinek fáj az igazság. a szaporítók és hozzá nem értők mindenhol ottvannak.
2014. okt. 24. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!