Vettem egy brit cicát, ivartalanítási szerződés. Az a gondom hogy a tenyésztő kötelez az ivartalanitásra, de viszont a szerződésben nincsen feltüntetve az ára és számlát sem kaptam. Vélemény?
Csoszri, honnan ismered ennyire a konkret esetet, hogy ilyen sarkos velemenyt formalsz?
Tudnal maganban is esetleg reszleteket irni?
A nem tortent adasvetel dolgot meg utolag siman el lehet mondani egy revizornak is - nem veletlen, hogy probavasarlasokkal tudjak csak megfogni az ilyeneket, nem utolagos ellenorzessel.
Egeszen sok fajtat ismerek, ahol nem tesz jot a kullemnek a tul korai ivartalanitas, szoval...
(A brit kandurok jellegzetes pofajanak sem)
A szerzodes elmeletileg pont annyira biztositek, mint az, ha mar eleve meg van mutve. Elmeletileg.
Tehat, bar van igazsagtartalma a irasodnak, meg mindig azt hiszem, tul erosen, es tul gyorsan itelsz, tul keves szempont alapjan.
Csoszri:Sok Tenyésztő még mindig csak szerződésben köti ki az ivartalanítást,alig van olyan aki már ivartalanítva adja át a cicát.
Sok fajtának nem tesz jót a korai ivartalanítás?Viccelsz?Én perzsát ivartalanítok(doki nem én) 3 hónaposan és küllemben semmit se ront hidd el,a küllemért a genetikai háttér felel nem egy ivarszerv..
Mindenesetre érdekes,hogy a szerződésben nincs feltűntetve az ár.Aki meg a nav-al kapálózik az nézzen utána pár dolognak :D lehet csinálni vállalkozást,de egy folyamatos veszteséges vállalkozásnak nav szerint nincs értelme..de ez nem is egy megélhetés,lehet valakinek az,bár elképzelni sem tudom,hogyan csinálhatja.
...
Jah, ha torzskonyv nelkuli, akkor sztornozom az egeszet.
Tenyeszto csak torzskonyvel ad allatok, hobby celra is.
17:58,
A korai ivartalanitas elonyei-hatranyirol erosen megoszlik a velemeny. Szerintem szamit a vegso kullem kialakulasanal a megfelelo korban termelodo hormon.
De szerintem ez, amin nem fogunk vitazni, mert abban igazad van, hogy hobby celra adott allatnal nem oszt-szoroz az a pici fejlodesi elteres.
Ugyhogy, meghajlok az erveid elott, mert pont annyira igazad van, mint nekem. Csak mas szempontbol nezzuk a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!