Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért ilyen a cicám, és mit...

Miért ilyen a cicám, és mit tudok ellene tenni hogy ne legyen ilyen?

Figyelt kérdés

Nos van egy kb 2-3 éves fiús cicám és kb fél éve vagy talán picit régebb óta nagyon kíváncsi lett de még az nem is baj hogy odajön vagy odamegy valahova de legalább ne úgy tenné ahogy...

Ha valamit hall hogy a másik szobában beszélgetnek, vagy matatnak, vagy kint a konyhában pakolászik valaki akkor teljesen kikattan és mint akibe a villám vágott nagyranyílnak a szemei, a pupillái akkorára tágulnak hogy betölti az egész szemét és szó szerint úgy meg indul mint akit puskából lőttek ki, nem egyszer volt olyan hogy vagy becsúszott a fürdőszobába vagy a wc-be ha nyitvamaradt az ajtó vagy nekiment vagy a fürdőszoba, wc vagy valamelyik bejárati ajtónak mert úgy megindult hogy a csempén nem tudott lelassulni / megállni. Nem lopós/kúpászkodós fajta nem szokott keresgélni meg lopni hanem csak ez a kíváncsisága, ha kint vagyunk akkor kint is ugyan ez, az még nem is annyira akasztja ki ha beszélgetünk, de ha csinálunk valamit az jobban, akkor hamarabb ott van...

Másik macsekomnál is van hasonló dolog, bár ő is nagyon kíváncsi de ő csak odajön és nem így mint emez, ő is fiú de már kb 7 éves, ő olyan hogy ha jön valaki akkor odajön beül középre és hallgatózik, ha csinálunk valamit akkor meg kell neki mutatni hogy mit csinálunk mert ha nem akkor hiszti van és nála még az is súlyosbítja a dolgot hogy nem fél... például most vezetik a szennyvíz csatornát az utcánkban és olyan kíváncsi volt hogy be kellett zárnom a házba mert hiába dogoztak nagy és hangos munkagépekkel, közelebb ment mint maguk a munkások... ásták ki markolóval a csőnek a gödröt ez meg úgy odament hogy majdnem rádobták a földet, és addig nem nyugodott még fel nem vettem és meg nem mutattam neki mindent, belenézett a gödörbe, körbe kellett vele járni a markolót, persze ezt mind akkor mikor a munkások szüneteltek, aztán mikor újból elkezdtek dolgozni megint oda akart menni de ekkor visszacsuktam a házba... igaz ők szakadtak a röhögéstől hogy mit művel de nekem meg görcs volt a gyomromban hogy nehogy baja legyen a macskának meg hogy mibaja, mért művel ilyeneket... :/

2014. szept. 4. 08:26
 1/4 *Victorique* ***** válasza:

Szerintem ne blamáld magad, hogy megmutattad neki mi zajlik kint, a munkások meg nevettek :D

Az enyém is rettenetesen kíváncsi, ha alszik is, én meg megmozdulok óvatosan, már fent van a feje és ha 2 percen belül nem jövök vissza abba a helységbe, ahol ő is van, már jön is utánam.

Aztán, ha csinálunk valamit, ő is jön oda és figyeli, szimatolja, rárakja a mancsát, vagy rá is mászik, sokszor el kell kergetni. És nincs semmi veszélyérzete, szerintem azért csinálja. Múltkor zuhanyzás közben belecsúszott a kádba és persze ugrott is ki rögtön, mert az persze nem tetszett a kisasszonynak, de legközelebb már megint ott mászkált.

Amíg nem éri erős negatív inger (pl sérülés, zaj), addig nem tudja összekötni a két ingert (klasszikus kondicionálás).

Egyébként olyan az enyémmel is volt, hogy azt hittem majdnem ráborul valami, amit feldöntött, de egy szempillantás alatt eliszkolt :) Szóval szerintem a tied sem várta volna meg, hogy ráessen a föld.

Vagy kergesd el olyankor onnét .

2014. szept. 4. 16:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezer szerencse, hogy kúpászkodik...
2014. szept. 5. 08:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Kicsit territoriális a draga, az a baja.

Nem igazan boldog, ha a sajat teruleten valami valtozik, es te meg erosited is ezt benne azzal, hogy megmutatod neki mi van, mert ezzel olyan erzest keltsz benne, hogy szamit az o velemenye.

A megoldas, leginkabb az, hogy egesz egyszeruen elzavarod onnan, ami nem az o dolga, hogy felfogja, hogy a terulet a tied, es nem a ove.

Jelolesi problema amugy nincs vele?

2014. szept. 5. 12:09
 4/4 A kérdező kommentje:
nem, nincs vele mert kandúr... ki van herélve mióta kihéreltettük nem vettük észre hogy jelölgetne, előtte meg állandóan de viszont csak kint az udvaron és bent a házban nem pedig nem ő, nem ő volt akkor sem az egyetlen macsekunk, és a másik is kan
2014. szept. 5. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!