Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért könnyezik a macska?

Miért könnyezik a macska?

Figyelt kérdés

5 hónapos kamasz cica, most szokott át a kinti-benti létre, szóval, nap közben ki-be jár, éjjel többnyire benn alszik- viszont múlt héten 2 napot kinn aludt ( nem jött amikor hívtam:D)

Megfázni szerintem nem fázhatott meg, kamrára van cicaajtó vágva, állandó hőmérséklet van és van neki kirakva(berakva?) alvós pokróc.

Viszont a szeme könnyezik. nem úgy, mint a macskanáthás képeken a macskás, nem csipás, csak a megszokottnál sokkal több könny van a szemében, hébe-hóba könnyezik is.

Mi lehet az oka?

(Tudom, állatorvos, de sajnos jövő keddig nem tudom bevinni, rettenetesen be van táblázva a hetem és perpill ketten vagyunk..egyedül nyilván nem megy el :D)

2014. szept. 3. 23:52
 1/3 anonim válasza:
Huzatot kapott a szeme. Szemcsepp kell majd.
2014. szept. 4. 00:21
 2/3 anonim ***** válasza:
80%

A macskák nem fáznak meg. Ilyen nincs.

Szerintem herpesz vírustól könnyezhet, vagy fizikai sérülés/idegen test.

Olvass utána, melyik vírusok okozzák a felső légúti tüneteket, ha betegség lesz, akkor a szemét is ilyesmi piszkálhatja (ha szerencsés, akkor csak valami baktérium és majd kap rá kenőcsöt).

Kamillázhatod és vegyél neki macskákra készített vitaminkészítményt. Ha gennyesedik és orrfolyással társul, kell az antibiotikum is majd. Jövő hétre kiderül, de én holnap elvinném inkább, ha nem szűnik meg addigra.

2014. szept. 4. 08:13
 3/3 anonim ***** válasza:

gyakori, hogy egérárpa növény toklásza kerül a szemhéja alá.

Állatorvos semmi perc alatt kiveszi, de okvetlenül el kell vinni mert magától nem gyógyul meg és szemfekélyes fertőzést okoz ha kezeletlenül marad.

2014. szept. 5. 02:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!