Miért nyávog a macska?
Valószínűleg szokatlan a lakás.
Azis lehet hogy a cicának volt valami ami odaköttöt a régi házhoz és most ettől megfosztottátok. Ez lehet a logikus, és talán pontosan este történt vele az a valami ami hiányzik neki. Lehet másik macska, egy tárgy, vagy egy etetés bármi.
Valoszinuleg fel egyedul.
De komolyra forditva a szot, mi valtozott, ami miatt ezt teheti?
Es hogy nyavog, figyelmeztetoleg, segelykeroen, unatkozasbol, vagy hogy?
Kihez ragaszkodik inkább a cica? Mert ha hozzád, te adsz neki enni, te foglalkozol vele a legtöbbet akkor elképzelhető hogy azért nyávog, mert nem tud hozzá felmenni és ott Ő is aludni. Valamit mindenképpen jelezni akar ezzel.
Esetleg lefekvés előtt játszatok vele. Nagyon sokat, hogy lefáradjon.
Másik megoldás lehet, hogy megoldjátok hogy a cica fel tudjon mászni a galériára. Vagy csak a közelébe tesztek magasabb polcokat, ahova fel tud mászni, és onnan figyelhet mindenkit.
Fontos lenne tudni, hogy nincs e fájdalma.
Az én tapasztalatom az volt, hogy először csak ki akart menni a tetőre (tetőtér), a lépcsőházba és hasonlók. Aztán megváltozott ez a nyávogás és egy helyben ült és csak éjjel, nézte a sarkot, a galériát és nyávogott. Vízipisztoly félálomban, mert azt gondoltam, megint az éjszakai tivornya, de akkor hagyta abba:
- amikor fiatalabb korában a gyulladt fogai/ínye meggyógyult
- legutóbb pedig, amikor gyomornyugtatót kezdtem neki adni. (Vesebeteg volt évekig és a doki, aki kezelte, nem mondta, hogy a vesebeteg macskáknál gyakran van gyomorfekély is. Egyszer egy másik orvossal beszélgettem, ő mondta, hogy kellene a gyomrára is gyógyszer.)
Sajnos nem sokkal később elpusztult, de az utolsó hetek/hónap éjjel csend volt és békésen aludt.
Az enyém is mindig "sír" mikor este bejövök és már tudja hogy nem megyek ki. De ő kinti cica ezért teljesen más, nem unatkozik, hanem csavarog, nappal meg alszik mint a bunda :D
Szerintem gondolj arra, mi volt más az előző lakásban. Ha este oda tudott hozzád menni,akkor oldjátok meg, hogy most is oda tudjon, ha elszoktatni szeretnéd róla (bár nem vettem ezt észre) akkor is csak fokozatosan lehet. Szerintem csak a változás teszi, a macskák nagyon rosszul tűrik a változást! Ha nappal nem nyávog nem valószínű hogy egészségügyi probléma :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!