Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyire viselné meg a 7h....

Mennyire viselné meg a 7h. Kandúr macskámat az ivartalanítás? Hogy is történik ez, én féltem!

Figyelt kérdés
2010. jan. 17. 12:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Utána picit furcsán viselkedne, tekintve hogy kába az altatástól.

A műtét nagyjából 10 perc. Elaltatják a cicát, felnyitják a heréjét és kiveszik a golyóit. Ennyi az egész. Az én cicumnak utána vérzett is egy picit. A cica utána alszik, amikor felébred, kicsit tántorog. Viygázni kell, hogy ne tegyük pl. ágyra, nehogy elessen, mert gyakran még 4 lábon is alig tudnak ilyenkor megállni. Pár óra alatt kimegy az altató hatása és a cica ismét jól lesz.

Ne féltsd tőle, ez az ő érdeke. Én tavaly heréltettem ki a 6 hónapos kandúromatm én is féltettem meg lelkiismeret-furdalásom volt miatta, de neki tényleg így a legjobb. És így sem él értéktelenebb életet, sőt. Ezzel kiscicákat mentesz meg a kínzásoktól és a rossz élettől.

2010. jan. 17. 13:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
És az életét is meghosszabbítod.Amit az előttem lévő leírt az teljesen jó.
2010. jan. 17. 13:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A kandúrok műtétje során nem maradnak vissza varratok, gyakorlatilag pár perc alatt kész a műtét, és nincsenek esetleges szövődmények sem. Sokkal egyszerűbb a kandúrok műtétje, mint a nőstényeké, egyedül az altatás viselheti meg őket kissé.

Műtét előtt 12 órával már ne kapjon enni és inni, és műtét után jó melegre, nyugalomra, könnyű ételekre, és sok szeretetre van szüksége. Pár nap alatt kiheveri, és azután már nem is fog a dologra emlékezni.

Hidd el, sok kellemetlenségtől óvod meg mindkettőtöket ezzel a műtéttel. Az ivartalanított kandúr sokkal nyugodtabb, míg egy nem ivartalanított társának az egész élete a vágyakozásról szól. A cicád műtét után biztosan nem fogja összepisilni a lakást, nem akar majd szökni, kevesebbet fogja karmolászni a bútorokat, stb.

Én cicákat tenyésztek. Most is külön van csukva a nőstény cicám a kandúrtól (mert most nem aktuális a kiscica téma, viszont a nőstény éppen tüzel). A kandúr haragjában már belepisilt a párom cipőjébe, éjszakánkét üvölt, kaparja az ajtót, és mindent összebüdösít.

Többek között ettől a macho-öntudattól kíméled meg magatokat az ivartalanítással... Meg persze az állandó takarítástól... (Megyek is, eltűntetni a szagokat... :S)

2010. jan. 17. 13:35
 4/7 anonim ***** válasza:
MI pénteken vittük a szintén hét hónapos kandúrt. Félötkor kezdte, ötkor itthon voltunk, fél hétkor már tökéletesen imbolygás mentesen követelte a kaját a táljánál. Egy icipicit bepisilt a szállítóba, nem hányt, utána még dülöngélve már ment az alomra, ennyi. Én csodálkoztam is, hogy szinte fel sem vette.
2010. jan. 17. 14:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2010. jan. 17. 15:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Meglepő módon semennyire. :)
2010. jan. 19. 09:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Mikor en vittem egy idegen allatorvoshoz a kanduromat, akkor elaltatta, majd szikevel felnyitotta a scrotumot (herezacsko), majd ket erszoritot tett a ket herevezetekre es par perc utan, miutan a herek verellatasa megszunt szepen levagta a hereket, az erszoritot levette es vihettem haza a macskamat. Az mondjuk nem tetszett, hogy mondta, hogy egyszer videken a nagynenje telken mivel nem voltak nala a sebeszeti eszkozok, a fogaval harapta le a nagynenje kandurjanak a hereit, es utana annak sem volt semmi baja. Kicsit borsodzott a hatam utana, szerintem tobbet nem megyek hozza, de hat o van hozzank kozel ... :-S
2010. jan. 24. 02:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!