Oltás, féregtelenítés, ivartalanítás - mennyi időnek kell eltelnie közöttük?
Van egy 5 és fél hónapos kiscicám, akit most szeretnénk elvinni beoltatni kombináltra. Mivel egészséges, benti cica, ezidáig húztuk, mert sajnáltuk, hogy fáj neki, meg rosszul lesz. Viszont napról napra bennem van a félelem, hogy hiába benti, mi van, ha a cipőnkön / ruhánkon hazahozunk neki valamit és beteg lesz, az még rosszabb lenne, szóval rá kell szánni magunkat mielőbb, most már.
Csakhogy, mintha ez nem lenne elég, most esedékes a féregtelenítés (2 hónaposan kapta utoljára), ez a kisebbik rossz mert az csak tabletta, ugye.
De bennem az a kérdés vetődött fel, hogy nem gyengül-e le ettől olyannyira, hogy az már ártalmas legyen neki?
A másik, amitől tartok, hogy utána nem haragszik-e meg rám? Mivel elvittem egy ilyen szörnyű helyre, ahol ezt a fájdalmat /kényszert/ sokkot kellett átélnie?
És akkor még ott a hamarosan esedékes ivartalanítás is...
Nektek hogyan viselte ezeket? Nem állt bosszút valahogy? Hogyan lehet kiengesztelni? :)
Meg attól is félek, hogy milyen az állatrendelő... mármint, rokon ahová vitte a cicáját, én is oda fogom vinni, de akkor is... a dokiban bízok, de ott van a többi állat, ki tudja mi bajuk, nehogy elkapjon tőlük valamit a cicám. Vagy ha leviszem a hordozójában és mondjuk vannak ott kutyák, azokra hogyan reagál, meg a kutyák rá, meg a többi macskák vice versa? És amikor először megyek a dokihoz, vigyem egyáltalán a cicát is, vagy az még csak ilyen megbeszélés-szerű lesz? :$
Lehet butaságokat kérdezek, de első cicám , sose voltam állat-rendelőben, és van aminek nem lehet utána olvasni a neten :)
"nem gyengül-e le ettől olyannyira, hogy az már ártalmas legyen neki? "
*Úgy értem, ha mindezeket mondjuk pár napon belül kapná.
nem kell félteni, én ha lenyomom a féreghajtot a torkán utána csunyán néz rám, de 5 perc és bujik, dorombol. ha valami eü beavatkozás van, utána kapnak cica jutifalit. annyira belesek, hogy a zacsko csörgésére mindent elfelejtenek, meg amugy is ritkán kapnak csak ilyen jutalomfalatokákat, de a félixet pl nagyon szeretik :) ivartalanitáskor ezekre figyelj: [link]
de a doki ugyis elmondja, hogy elötte ne adj enni, meddig, mikor tér magához, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!