A macskáknak mennyire vastag a bőrük?
Azt tudom, hogy a kutyáké elég vastag (gondolom emiatt írták a középkorban az okiratokat kutyabőrre), pl. messziről leadott légpuska lövés nem tesz kárt bennük. Mi a helyzet a macskákkal? Nekik vékonyabb, át tud hatolni egy tompa végű lövedék a bőrön?
A kérdésem apropója, hogy a szomszéd macskás nő többszöri felszólításra se figyel oda a macskáira, oltást se kapnak rendesen és a kertünkben garázdálkodnak. Ha nem tesz komolyabb kárt a macskában, akkor seggbe lőném légpuskával.
A macska bore vastagabb, mint az embere, de a legpuska komoly kart tud benne okozni, foleg, ha nem szabalyos, hanem "tuningolt" puska.
Esetleg, gumilovedek, ha mindenfelekeppen lovoldozni akarsz rajuk, de mielott ezt tenned, azert gondolj bele, nem a macskak tehetnek arrol, hogy olyan a gazdaja, amilyen. :/
Én is a slagot tudom javasolni.
Elkezdett bejárni egy kandúr a telekre mert itt volt egy ideiglenesen befogadott ivaros éppen tüzelő nőstény cica nálam. Egyszer kergettem végig slaggal a telken, úgy félt szerencsétlen hogy a kerítésnek fejjel ment neki, elfelejtette ilyettében hogy arra fel kell másznia hogy menekülhessen. De hatásos volt, azóta a telek közelébe se jön. :)
Nincs egyébként valamilyen illat, ami irritálja (pszichésen) a macskát? Illóolaj, ilyesmi. Ha van, akkor tennék a vízipisztolyba a vízbe.
Eddig siccezés meg kaviccsal dobálás (bénán célzok, szépen körbedobáltam őket) volt, de visszajárnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!