Etethetem szín hússal a macskát?
Arra gondoltam, hogy a konzerv/alutasakos tápokat akár kiválthatná a szín tiszta friss csirkekhús is?
Ha kiszámolom 1 kg whiskas konzervből kijönne 1 kg szín tiszta friss hús is, és akkor még nem is volt szó arról, hogy a whiskas egy nagy nulla, a Schesir és társai pedig a sokszorosában kerülnek még ennek is.
A macska ragadozó állat, tehát húst kell ennie. Vagy van valami ezekben a prémium konzerv tápokban, ami a szín húsból hiányzik, és amire szüksége volna az állatnak? (előre bocsájtom, azért nem vagyok hajlandó egy Schesir macskatáp kilójáért 3-4 ezer Ft -ot fizetni).
Mi volna ha a különböző száraz tápokon kívül (Royal Canin, Purina etc..), nem konzerv/alutasakos tápokat kapna a macska, hanem szín tiszta csirkehúst?
Lehet neki adni, de kell mellette akkor macskafű, vagy búzát ültetni egy cserépbe, amit rágcsálhat, hogy könnyebben menjen az emésztés (szőrcsomók).
Az enyém kifejezetten szereti nyersen is a csirkét, nem lesz tőle semmi baja. Viszont a sertésből csak a főttet hajlandó megenni. Halat még csak megsütve próbáltam, azt egyenesen imádja :)
Amúgy a cicáknak nagyon jó a szaglásuk, ezért alapból sem enné meg ami romlott/beteg.
Ja és a tasakosak annyiból viszont jók, hogy sok bennük a folyadék, ha saját kaját adsz, akkor több vizes edényt tegyél ki a lakásban, hogy biztosan igyon eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!