Egy macska előtt mindig kell, hogy legyen száraztáp? Ha igen, milyet javasoltok?
Tudom, most ezzel nem leszel nagyon kisegítve, de jó olvasni az ilyen odaadó gazdik írását. :)
Egyébként (, hogy valami hasznosat is mondjak) a mi cicánk előtt mindig van száraz, naponta többször eszik belőle (Whiskas, néha Friskies-zel keverve), illetve nagyjából napi 2x kap alutasakost (csak azt eszi meg...) vagy Anya főz neki. :)
Nálunk is van kint egy tálkában egész nap táp, de max 1-2 alkalommal ha esznek belőle. Délelőtt szoktunk nekik adni meg este. De elég egy kávéscsésze alátétnyi táp, még azt sem eszik meg 1 nap alatt.
Nagyon szépen gondoskodsz az állataidról! Jó ilyesmit olvasni! :) Felhoztad a kutyás példát, ebből nyugodtan kiindulhatsz, elvégre a macska is "ragadozó". Neki sem tesz jót a sok mesterséges anyag. Az emberek esetében is igaz, meg minden élőlényében, hogy a szervezet csak a számára szükséges anyagokat veszi fel, a többi megy kifelé. Így hiába van agyontömve fehérjével a táp, ha naponta csak x g-ot tud hasznosítani. Szerintem nyugodtan áttérhetsz a főtt husira, zöldségre.
Na jó, szóval törölték a hozzászólásomat, mert betettem egy facebook csoport linkjét. Nem tudom, mi azon a reklámozás, ha valaki egy Nyerskosztos cicák csoportot ajánl?
Szóval leírom még egyszer: legrosszabb szerintem, ha mindig van előtte táp. Jól érzed, hogy megfelelőbb lenne neki egy természetesebb táplálás, a kutyáidéhoz hasonlóan. A linket nem tudom betenni, de megtalálod a facebookon azon a címen, amit írtam.
Szia,
a macska és a kutya teljesen más...Mivel a macska ragadozó,ezért magas ÁLLATI fehérje tartalmú kajára van szüksége, gabonára nem.A kutya dögevő inkább...
Ha neked bejött az RC, meg vagy elégedve - ill a cicád szereti (nem kutya ugye..),jól néz ki tőle, és: bírja a pénztárcád,akkor ne válts. Szerintem is túlárazott az RC a beltartalmához képest.Nálam Orijent esznek kiskoruk óta és nem nyúltak meg,ma is azt esznek-már 5 éve,nagyon meg vagyok elégedve.
A macska etetéséről megoszlanak a vélemények- előtte hagyni, vagy fix etetési időpontokat adni. Ez szerintem a cicától is függ: az enyémek pl sokszor nagyon keveset esznek -főleg az MC-m,mégis inkább sovány.Aki viszont nedvesen vagy nyersen etet,azt nem lehet kint hagyni hosszabb ideig,tehát adja magát a napi minimum kétszeri etetés. Szerintem neked kell eldönteni, mit választasz,de ha már ráálltál egy bizonyos etetésre,nehéz lesz átállítani a cicát:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!