Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy macska előtt mindig kell,...

Egy macska előtt mindig kell, hogy legyen száraztáp? Ha igen, milyet javasoltok?

Figyelt kérdés
4 hónapos kiscicám van,akit amikor hat hetesen örökbe fogadtam,az ideiglenesénél Royal Canin Kitten-t evett,így én is azzal folytattam az etetést. Egész nap van előtte táp,így amikor csak kedve tartja,azt eszegeti,valamint minden este kap egy adagnyi(amennyit egyszerre megeszik) főtt husit,néha egy kis főtt répával,levével. Bár a répát nem viszem túlzásba,mert azt hallottam,még annyira sincs szüksége rá,mint a kutyáknak,így azt tényleg max heti egyszer,ha kap egy kicsit. Szívem szerint átállnék a csak húsos etetésre (anyagilag is kicsit nehezen győzöm,bár nyilván nem a cicán fogok takarékoskodni!) és sokkal egészségesebbnek tartom,mint bármilyen tápot...A kutyáim is csak húst és zöldséget esznek,egyikük immár 11 éves és kb 8-9 évesnek néz ki,nagyszerű kondiban van,még mindig döbbenetes a mozgásigénye,gyönyörűek a fogai és életében orvost nem látott - ezért gondoltam,lehet,a cicának is jobb lenne,ha csak husizna. Viszont így,hogy eszi a Royalt,nő,mint a gomba,a szőre gyönyörű fényes,egész egyszerűen csodálatosan néz ki a kis cicamica. Sokan mondják viszont,hogy sok benne a gabona,de a végeredmény" meg magáért beszél,úgyhogy most már nem tudom,mit higgyek. Nézegettem a múltkor a Fressnapfban is a tápokat,a legtöbbnek olyan hatalmas a fehérjetartalma (36-40%) hogy nem mertem kipróbálni,nehogy úgy járjon,mint a kutya,hogy azt is nagyon megnyújtja,az ízületeit megterheli a nagy fehérjetartalom...De a cicákhoz sajnos nem értek úgy,mint a kutyákhoz,ezért kérném a segítségeteket. Arra sem kaptam még eddig választ,pedig több cicást is kérdeztem már,kell-e egyáltalán,hogy mindig legyen előtte kaja? Van,aki azt mondja,a macskáknak ég a gyomruk a sok szőrtől,meg a savtól,ezért mindig kell,hogy legyen előttük táp,megint más (aki pl hússal etet) napi 2x megeteti és napközben így nem kap a cica...A segítő válaszokat,tanácsokat nagyon szépen köszönöm!

#etetés #táp #Royal Canin Kitten
2014. aug. 22. 10:20
 1/4 anonim ***** válasza:
24%

Tudom, most ezzel nem leszel nagyon kisegítve, de jó olvasni az ilyen odaadó gazdik írását. :)

Egyébként (, hogy valami hasznosat is mondjak) a mi cicánk előtt mindig van száraz, naponta többször eszik belőle (Whiskas, néha Friskies-zel keverve), illetve nagyjából napi 2x kap alutasakost (csak azt eszi meg...) vagy Anya főz neki. :)

2014. aug. 22. 10:33
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk is van kint egy tálkában egész nap táp, de max 1-2 alkalommal ha esznek belőle. Délelőtt szoktunk nekik adni meg este. De elég egy kávéscsésze alátétnyi táp, még azt sem eszik meg 1 nap alatt.

Nagyon szépen gondoskodsz az állataidról! Jó ilyesmit olvasni! :) Felhoztad a kutyás példát, ebből nyugodtan kiindulhatsz, elvégre a macska is "ragadozó". Neki sem tesz jót a sok mesterséges anyag. Az emberek esetében is igaz, meg minden élőlényében, hogy a szervezet csak a számára szükséges anyagokat veszi fel, a többi megy kifelé. Így hiába van agyontömve fehérjével a táp, ha naponta csak x g-ot tud hasznosítani. Szerintem nyugodtan áttérhetsz a főtt husira, zöldségre.

2014. aug. 22. 10:39
 3/4 anonim ***** válasza:
47%

Na jó, szóval törölték a hozzászólásomat, mert betettem egy facebook csoport linkjét. Nem tudom, mi azon a reklámozás, ha valaki egy Nyerskosztos cicák csoportot ajánl?

Szóval leírom még egyszer: legrosszabb szerintem, ha mindig van előtte táp. Jól érzed, hogy megfelelőbb lenne neki egy természetesebb táplálás, a kutyáidéhoz hasonlóan. A linket nem tudom betenni, de megtalálod a facebookon azon a címen, amit írtam.

2014. aug. 22. 17:26
 4/4 Maxitabi ***** válasza:

Szia,

a macska és a kutya teljesen más...Mivel a macska ragadozó,ezért magas ÁLLATI fehérje tartalmú kajára van szüksége, gabonára nem.A kutya dögevő inkább...

Ha neked bejött az RC, meg vagy elégedve - ill a cicád szereti (nem kutya ugye..),jól néz ki tőle, és: bírja a pénztárcád,akkor ne válts. Szerintem is túlárazott az RC a beltartalmához képest.Nálam Orijent esznek kiskoruk óta és nem nyúltak meg,ma is azt esznek-már 5 éve,nagyon meg vagyok elégedve.

A macska etetéséről megoszlanak a vélemények- előtte hagyni, vagy fix etetési időpontokat adni. Ez szerintem a cicától is függ: az enyémek pl sokszor nagyon keveset esznek -főleg az MC-m,mégis inkább sovány.Aki viszont nedvesen vagy nyersen etet,azt nem lehet kint hagyni hosszabb ideig,tehát adja magát a napi minimum kétszeri etetés. Szerintem neked kell eldönteni, mit választasz,de ha már ráálltál egy bizonyos etetésre,nehéz lesz átállítani a cicát:))

2014. aug. 22. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!