Mivel etessek? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Száraz macska táp, és mellé mehet főt csirke nyak, farhát, aprólék. Még olcsóbb is mint a kutyakonzerv.
Állateledelesnél szoktam a kutyának venni farhátat kilója 120Ft, a nyak is ekörül van.
A 11 macskának összesen fél-fél kilo nyak és farhát bőven elég egy nap. A konzervből azért esznek meg olyan sokat mert nagy százalékban víz.
Ezen kívűl egy héten egyszer kaphatnak belsőséget (zuza, máj, szív) ebből is összesen egy héten egyszer fél kg bőven elég.
Így durván havi 3000Ft + száraztápból kijösz. Ha jól számolom akkor a kutya konzervre durván 9000 elmegy egy hónapban...
A kutyakonzerv véleményem szerint semmivel nem rosszabb, vagy jobb, mint a macskakonzerv. Valószínűleg, ha megnézed az összetételét, akkor 80% körüli nedvességtartalmat fogsz látni, ami kvázi víz a konzervben.
Szerintem sokkal jobban jársz, ha veszel a hentesnél állatok etetésére szánt nyesedéket, és főzöl nekik, ha nem akarsz csak táppal etetni...
A kutyakonzerv azért nem jó- egy válaszolónak küldve- mert nincs benne elég taurin,amire a cicáknak szüksége van (nem termeli maga).
Viszont ha száraztápot kaptak,abban is van.Leginkább nyers halban,húsokban található természetesen.Vagyis az előttem ajánlók jókat írtak. Ha adsz nekik húst,akkor ne főzve,hanem nyersen, előtte fagyasztva.
De lehet kapni külön is taurint- mint étrendkiegészítőt - bár szerintem az drága..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!