Ugye vissza fog jönni?
6 éves ivartalanított kinti-benti nőstény cicámnak tegnap délelöt felfedeztem a füle tövében egy sebet. Olyan volt mintha kivakarta volna, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Délutánra viszont bedagadt neki, ekkor hívtam a dokit. Telefonon annyit mondott hogy valami megszúrhatta, de ha nem bágyadt, eszik-iszik akkor nincs baj. Kenjem be neki betadinnal, majd szépen kifakad magától a seb. Nem is volt neki semmi baja, fájlalni nem fájlalta hagyta hogy bekenjem betadinnal, étvágya - hangulata jó volt.
Ma délután felszakadt neki, tisztogatta magának. Egyszer csak meghülyült körberohant kétszer a házba majd kirontott a szúnyoghálón és mint akit kergetnek elrohant. Mire a kapuhoz értem a cicám sehol nem volt. Azonnal szóltam a fiamnak vegyen cipőt és elindultunk a keresésére. 2 órán keresztül sétáltunk a környéken, hívtuk, kajás zacskót zörgettem, semmi. Nem került meg. Még mindig hiába hívom, nem jön.
Van rá esély hogy haza jön? Miért rohanhatott így el?
Egyszer régebben ezt a rohangálós elmenést megcsinálta a cicám. Ő az ablakon ugrott ki a földszintről. Nekem szerencsém volt, mert csak az alant lévő pincébe húzódott a nyitott ablakon keresztül. Elvittük dokihoz és azt állapította meg, a füle volt begyulladva, és akkor fakadt ki neki.
Szerintem, ahogy enyhül a cicádnak a fájdalom, haza fog menni.
4 éve van itt velem. Soha nem volt még 1-2 óránál többet távol, és ha megrázom az ajtóban a tápos zacskót mindig jön.
Nem tudom mi lelhette, bennem is ez fordult meg hogy bele nyilalt neki a fájdalom. Hiába szóltam vissza se nézett, meg se torpant. Mint akit kutya kerget úgy menekült.
Azért is mentem utána mert olyan fejvesztve ment hogy attól félek kocsi alá rohant, de a környező utcákban ilyen téren szerencsére nem találtam.
#1 A te cicádnak genyedzett a seb vagy véres volt? Doki mit csinált vele?
Itthon van!!! :D :D Jól rám hozta a frászt a kisasszony, de nincs baj.
Hát itt egy állatorvos van aki kb annyit ér hogy max közepes testű kutyát betud oltani....
A nagytestű kutyától fél. Simán nem vesz észre egy álkapocs törést attól meg a jó isten mentsen meg bárkit is hogy ellés közben baj legyen és ennek a dokinak keljen közbeavatkozni. :/
Nem is járok hozzá, de a mi dokink külföldön van jelenleg így őt nem tudtam elérni.
Azért kellene a cicának egy orvosi kezelés. Inkább egyszer egy távolabbi utazás, mint egy begyulladt seb. Ha úgy látod, az a seb nem gyógyul kellően, keress valahol egy valóban jó orvost, jól felszerelt rendelővel.
Örülök, hogy visszament a cicád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!