Budapesten egy kertes részen hány macskát tarthat valaki egy családi háznál (nem lakásban tartva)?
Talán az ANTSZ-nél feljelentheted főleg ha nincsenek beoltva, próbálkozhatsz az önkormányzatnál vagy az illetékes jegyzőnél azt hiszem az ilyesmi is rájuk tartozik.
A kerítést nem lehet valahogy megcsinálni, hogy ne tudjanak átmenni?
Azért én levideóznám az akciót, amikor átmennek és oda brunyálnak és lehet, hogy gusztustalan de megnézném, hogy nincs-e féreg az ürülékbe és egy nejlon zacsiba eltennék egy-két kupacot hátha az ANTSZ ki tud belőle szűrni valamit.
Nem igazán van olyan kerítés, amin egy cica ne tudna átmenni.
Én szeretem a cicákat, a szomszédom is egy remek ember, akivel nem szeretnék összeveszni, de neki mindig sok cicce van, mert menti őket az utcáról, és akinek nem talál gazdát, az ottragad. Ráadásul az ő udvara kemény, letaposott föld, ezért a ciccek átjárnak hozzám, mert itt fű van, meg puha virágföld az ágyásokban.
Én is szentségelek eleget. Főleg tavasszal, amikor símán kiássák a frissen ültetett, még apró palántákat.
De megoldást még nem találtam.
Köszönöm a gyors segítséget és az ötleteket. Sajnos az állattartásról szóló törvényben nem térnek ki részletesen a kertes házban tartható macsekok számára :( Talán azért nem volna nagy hiba, ha úgy, mint a kutyáknál is korlátoznák a tartható állatok számát. Mi már évek óta szenvedünk a sok macskapiszoktól. Nekem is van egy cicám, de az itt él bent a lakásban, nem szennyezi senkinek sem a kertjét.
Van egy kutyám, ami szereti megenni a macskapiszkot, ami az állatorvos szerint természetes, mert emésztetlen fehérje van benne. Most már 3. hete beteg, s az igazi okot nem tudjuk. Kezelésekre járunk vele. A doki szerint a betegséget (vérzéses bélgyulladás - Hasonló a Parvohoz) kaphatta macskapiszoktó, meztelen csiga és a béka elfogyasztásától is, de ezek nem érdeklik. Betegsége előtt 3 nappal evett macskaürüléket (érezni lehetett a leheletén). Többek között ezért is lett már elegem, mert a szomszéd hozzáállása a dolgokhoz hagy némi kívánnivalót maga után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!