Miért kell a cicáknak ivartalanítás után alacsony pH-értékű tápot adni?
Figyelt kérdés
2007. okt. 21. 14:25
1/3 anonim válasza:
Mert az ivartalanított kandúrok pénisze kicsit sorvadtabb lesz, ezért a hólyagjukban képződő homok, nem tud távozni a húgycsövükön keresztül így hólyagkövük képződhet, amit sajnos csak műtéttel lehet eltávolítani.
2/3 anonim válasza:
Vedd komolyan a Ph tápot. Nekem nem szólt az állatorvos, hogy ivartalanítás után másképp kell étkeznie a cicáknak, így én ugyanazt adtam neki. (10 féle konzervet reggelire és 8 féle száraztápot vacsorára.)Először vesehomokja lett, megműtötték ekkor szóltak a Ph tápról, de másfél év múlva vesebajban elpusztult a cica.
3/3 anonim válasza:
Az ivartalanított cicáknak hólyagköve lehet.Ez elkerülhető, ha nem hízlaltatjuk túlsúlyosra, mert hajlamosak rá ivartalanítva(napi 1-szer kapjon enni).És havonta 1 hetes vitamin kúrát kell tenni.Ez azt jelenti, hogy egy hétig minden nap kapjon c-vitamint.Mézbe keverve, vagy az eledelükbe rakva.Érdemes ezeket betartani, mert ha húgyhólyagköve lesz, azt műteni fogják, és utánna csak speciális ételt kaphatnak csak, ami jóval drágább az átlagosnál!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!