Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehet jó minőségű tápot...

Lehet jó minőségű tápot olcsón venni?

Figyelt kérdés

Tudom hogy nem a legjobb minőségű a whiskas (most ezt kap) viszont drágábbra meg nincs pénzem.

3 és fél hónapos kölyök cicám van. A whiskasból havonta 1,5 kg száraz plusz 12 alutasakost eszik meg. Ezt megúszom 2500Ft-ból havonta.

Nézem az itt mindig ajánlott tápok árárt (hills, royal canin) és hát a 400g-os tápok is 1000Ft fölött vannak.

Sajnos a költségvetésembe nem fér bele ilyen minőséget venni. Havonta maximum 4000Ft-ot tudok cica kajára szánni.

Van olyan ami jobb mint a whiskas és a keretembe bele fér úgy hogy tudjam tartani a vegyes (száraz+nedves)étrendet?

2014. aug. 11. 14:58
 1/10 anonim ***** válasza:
61%
Olcsón jó minőségűt nem lehet venni!Amiben sok hús van az drága.Én is ezért tértem át a húsra.A macskák obligált húsevők, tehát konkrétan gabonára ami a tápokban van semmi szükségük.Kacsafarhátat, csirkefarhátat, darált marhahusit, csirke-kacsaszívet, májat, marhavesét szoktam adni meg apróhalat.Kb 1000Ft a kaja költsége havonta!! és tényleg húst eszik.A macskám 5 kilós.
2014. aug. 11. 15:11
 2/10 anonim ***** válasza:
77%

A sajátmárkás tápok pont olyanok, mint a Whiskas, hasonlítsd össze az összetevőket (jellemzően 4% hús és állati melléktermék). Ilyen minőségért kár a Whiskas árát kifeizetni, a Spar, Tesco, stb tápokban ugyan ez van tehát első körben ezen spórolhatnál.

A másik a konzerv. Nézd meg, mi van benne. Megéri ízesített vizet adni a macskának annyiért?

A prémium tápok drágák, így semmiképp ne a 400 grammos kiszerelés árait nézegesd. Ha veszel 6-8-10 kilót, akkor nem sokkal többért kijöhet, mint a Whiskas-szemét. Acanából pl. 7 kilót megvehetsz kb. 2000 Ft/kg áron, ha a Whiskasból másfél kilót evett havonta, akkor ez kb. 3000 Ft-ba kerülne és az összetevőket össze nem lehet hasonlítani.

A nedves tápot én inkább hússal helyettesíteném. Azért, amit a Whiskas árul, kár pénzt kiadni, mert szinte csak víz. Amelyikben pedig hús van, az értelemszerűen drága, és mivel nagy kiszerelés nem létezik, így azon sem lehet spórolni.

2014. aug. 11. 15:13
 3/10 anonim ***** válasza:
Több hasonló kérdést olvastam, de nekem az jött le, hogy sehogy. Mindig elmondják, hogy vegyél drágábbért, de én például nem tudok egyszerre többet kifizetni, hiába nem sokkal több, meg jobban megéri...
2014. aug. 11. 16:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Akkor két-három-x hónapig lehet venni a Tescos tápot, ami ugyan az, mint a Whiskas, a maradékot félretenni és megrendelni egy nagyobb mennyiséget a prémiumból. Azuán már könnyebb lesz, mert a tíz kilót eszi a macska több hónapig, addig nem kell tápot venni, csak félretenni a pénzt a következő rendelésre. Persze elhiszem, hogy van, akinek ekkora kiadás egyszer sem fér bele, de akkor meg ne vegyen Whiskast háromszor annyiért, mint amennyiért azonos összetételűt tudna venni. Főleg ne konzervet 4% hússal ezervalamennyi Ft/kg áron. Mert a semmiért sokat fizetni a legnagyobb pénzkidobás.
2014. aug. 11. 16:32
 5/10 Platypus ***** válasza:
100%
Rengeteget buksz azon, ha kis kiszerelést veszel. Ha megveszel egy nagy zsákot, akkor sokkal kedvezőbb kilónkénti árat kapsz, és eláll a kamrában. Van ahol kimérve is lehet venni tápokat. Egy jobb tápból kevesebb is fogy, így simán kijöhetsz prémium táppal is a whiskas árából, pláne ha az alutasakos helyett csirkeaprólékot veszel. De ha nem akarsz prémiumra költeni,a whiskasnál rengeteg olcsóbb és jobb táp létezik, azt a rengeteg reklámot meg kell fizetni.
2014. aug. 11. 17:04
 6/10 anonim ***** válasza:
Az egyik ismerősöm macskája durván túlsúlyos. Az orvos mondta neki, hogy a tápokon gyakran jóval nagyobb adagokat írnak, mint amennyit igazából megeszik/szüksége van a cicának. Viszont ha sima olcsót veszel abban nincs elég tápanyag szóval hiába adod neki, sokat nem segít.
2014. aug. 11. 20:06
 7/10 anonim válasza:
Az én cicám nagyon szereti a Brit Care és a Schesir Cat tápokat, ezek szerintem egész jó minőségűek és megfizethetőek is. Ezeknek van nedves ételük is, de az drágább. A nedvesek közül a Natures Menu-t is tudom ajánlani. Én neten rendelem ezeket.
2014. aug. 12. 17:27
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Mondjuk azon azért vitatkoznék hogy a whiskas ugyan olyan mint a tescos, coop-os, cba-s. A felnőtt cicámnál aki szintén whiskast kap volt tavaly olyan hogy épp semmi pénzem nem volt és cba-s kaját kapott egy hónapig. A cicám elég látványosan lefogyott, pedig megette a tápot.

2014. aug. 12. 18:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Akkor nézd meg az összetevőit.

Tonhalas Whiskas (zoopluson 1100 Ft/ kg): Gabona (min. 4%), növényi fehérjekivonatok, hús és állati melléktermékek (min. 4% hús, a tápszemcsék töltelékeként), olajok és zsírok, ásványi anyagok, hal és haltermékek (min. 4% tonhaldarabkák), zőldségek (min. 4% burgonyadarabkák, min. 4% zöldborsó szemek).

Tesco Butcher's Classic (800 Ft/kg): Gabona, Hús és állati eredetű termékek (29%, ebből 60% csirke), Növényi eredetű termékek, Zsírok és olajok, Növényi fehérjekivonatok, Ásványi anyagok

Még több is benne az állati eredetű anyag, mint a Whiskasban és olcsóbb is.

2014. aug. 13. 07:26
 10/10 Farkaslany357 válasza:
Szentendrén van egy bolt (a hévállomás közelében) ot a Royal canin gyereknek 900 Ft/kg rebgeteg a választák és a macskáink mind szeretik
2014. aug. 13. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!