Idetévedt egy kiscica: hogyan szoktassuk biztonságosan össze a kutyával (németjuhász)?
Akár egy hónap is lehet, mire összeszoknak.
A kutyád jóindulatú, akkor nem nagyon lesz gond, csak mindig úgy ismerkedjenek, hogy a macska el tudjon "szökni" a kutya elől. Akár egy asztalra a teraszon, bármi.
Csak akkor szoknak össze, ha összeengeditek őket.
Nálunk:
10 éves cane corso és 3 hónapos amstaff mellé jött egy 2 hónapos cica.
A cc oda meg vissza volt, nagyon tetszett neki a cica. A stafi le se tojta.
Letettem a cicát a földre a teraszon, a cc odaugrott megszagolni, a macska elszaladt előle, de a teraszról nem ment le! Fújt, morgott, kapkodott a kutya felé, nem történt semmi. Biztos helyre tettem a cicust, majd ezt néhányszor megismételtük. Egyszer csak azt látom, hogy a macska eltűnt a kutya szájában, majd kiköpte és mire kiértem, a porban hempergette csóri cicát. Semmi baja nem lett, de a bundája... Pucolta egy darabig.
Aztán a stafi elkezdett vele bunkózni (nem támadta meg komolyan), a macska meg morgott, fújt, köpködött.
Épp tegnap mit látok? A macska fekszik a terasz szélén, az amstaff bedugja a fejét két korlát között és a macska pofozgatja. :)
Szóval csak türelem. Egy tányérból eszik a kutyával (pedig kapja a macskakaját). A kutya morog és zabál, de nem bántja a pofátlan macskát.
Köszi a tanácsokat! :) Örülök, hogy Neked így sikerült a két kutyával.
Nálunk valószínű mégis benti cica lesz. (Volt már bent tartott cicánk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!