Segítség! Nagyon beteg a macskám, ilyenkor mit tegyek? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Lassan már több mint egy hete, hogy szegény cicám lebetegedett. Folyamatosan tüsszög, vakarja(inkább kaparja) a fülét. Fáradékony, eddig sokat játszottam vele, most alig akar mozogni és két napja nem eszik semmit. Mindenféle étellel kínálgattuk, amiket eddig nagyon imádott, de most csak szagolgatja, pedig látszik rajta, hogy éhes, de mégsem eszik belőle. Gondoltunk arra, hogy esetleg nem tud, vagy fájdalmas számára a nyelés, ez ma be is igazolódott. Fecskendővel tejet akartam adni neki, pár csepp belőle sikeresen a szájába is jutott, ám abban a pillanatban elkezdett "fulladozni", látszott, hogy nem tudja lenyelni. A legrosszabb az, hogy az előző macskám is ugyanígy, január-február közepén betegedett le, ezekkel a tünetekkel, de sajnos ő az egy hetet sem élte meg utána... Neki még az állatorvos sem tudott segíteni, pedig viszonylag korán kihívtuk hozzá. Nagyon félek, ha van esetleg valakinek ilyennel kapcsolataban tapasztalata, kérem segítsen! (A közeli állatorvos nem érhető most el)2010. jan. 12. 20:01
11/18 A kérdező kommentje:
Ma szerencsére elértük az orvost, el is jött hozzánk egyből. Úgy tűnik, nem légzőszervi megbetegedés, mert a tüdejével minden rendben van, viszont elég magas láza van szegénynek, és a szíve is gyorsan ver. Kapott injekciót, ami ha minden jól megy leviszi a lázát. Remélem rendbe jön és ugyanolyan sokat eszik majd, mint előtte...:) Szeretném megköszönni a tanácsokat, de úgy döntöttünk, nem próbálunk ki házi praktikákat, inkább az orvosra bíztuk.
2010. jan. 13. 18:17
12/18 anonim válasza:
utolsó vagyok, nagyon örülök a jó híreknek, a láza le fog menni remélhetőleg, én ilyen célra raktam félre egy lázmérőt, ami az állaté.nagyon jól tetted, hogy nem házi praktikáztál.Vigyázz rá, puszi
13/18 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy még mindig nem eszik semmit...:( Anyu mondta, tett a szájára kevéske mézet, és tényleg lenyalogatta. Ha rendszeresen bekenjük mézzel, segíthet-e esetleg abban, hogy egy kevés táplálékhoz jusson, és ne legyen "éhes"???
2010. jan. 14. 14:01
14/18 A kérdező kommentje:
Evett!!!!:):):)
2010. jan. 14. 16:03
15/18 anonim válasza:
Ilyen esetben Calopet pasztát kell neki adni. Ezt is le tudja nyalogatnyi az ujjadról, de viszonz tartalmazza az életben maradásához szükséges anyagokat. Frissen műtött cicáknál használják, akik nem tudnak még enni, hogy le ne gyengüljenek még jobban.
16/18 anonim válasza:
remélem már jobban van a cicusod!
17/18 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik, teljesen rendbejött, már ide-oda fut az udvaron, játszik, és sokat-sokat eszik. Szerintem már bőven bepótolta a 3 napos étvágytalanságot!!!:)
2010. jan. 16. 11:21
18/18 anonim válasza:
Nagyon örülök, hogy rendbe jöt! Az iselképzelhető, hogy "csak" macskanátha volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!