Macska ivartalanítása. Ki, mikor csináltatta, az átlaghoz képest kisebb, nagyobb, ugyan akkora lett a cica? Egészséges? Hízékony? A jelleme változott? Ha igen, miben?
Van egy 3 hónapos kandúrkám. Benti cica, ivartalaníttatni akarjuk, hogy nagy korában ne jelöljön. Az oltásai miatt járunk állatorvoshoz, beszéltünk is már erről. A Ti tapasztalataitokra is kíváncsi vagyok.
Előre is köszönöm!
Van egy ivartalanított kandúrom és egy kislányom is. A leányzó valamivel kisebb az átlagosnál, de teljesen arányosan, szerintem ez nálagenetikai, mert a mamája sem volt egy vasgyúró. Természetét tekintve egy baromi hízelgős, kéjenc kis dög, naphosszat lehet simizni, viszont ölbe csak akkor lehet venni, ha ő akarja. Mozgékony, jókedvű, hatalmas vadász, de a kert végében lévő szántásnálmesszebb nem megy, egyet kiabálok és már itthon is van. Egyáltalán nincs elhízva, 2,8 kg, ami a maga kis 33 cm-es testhosszával (anyukáját így is túlnőtte 7 cm-rel) nem rossz, maximális egészségnek örvend, 7 hónaposan lett ivartalanítva, jelenleg 5 éves.
A kandúrkám is korán, 6 hónaposan lett ivartalanítva, őt kidobva találatam, 2-3 napos lehetett, kézben neveltük fel, így lehet, hogy ez is közrejátszik abban, hogy alig megy el melőlünk. Vele aztán tényleg bármit lehet csinálni, szomszéd kislány kedvence, mert lehet dögönyözni. Ő nagyra nőtt, 59 cm a testhossza, amihez 4,9 kg tartozik, de még csak november végén lesz 2 éves, doki szerint még akár nőhet is, de erősödni még biztosan fog, egyelőre nemhogy kövér, hanem ponthogy kis gebe, az az igazi nyúlánk macs, pedig minőségi tápot esznek. Ő amúgy egy baromikiegyensúlyozott, nyugis cica, aki mindenkivel jól kijön, mindegy, hogy az ember, vagy állat.
Én maximálisan ivartalanításpárti vagyok, most van egy újabb befogadott kis mazsolám, 3 hónapos kandúr, negyed éven belül ő is túl fog esni a dolgon. :)
Nekem minden cicám eddig felnőttként lett ivartalanítva, mert nagy korukban is kerültek hozzám.
Anyu félperzsája: - kicsit hízott, kényes lett
Kandúrom: - nem hízott, ugyan úgy kóborolt semmit nem változott, azt leszámítva hogy anyun (aki műteni vitte) minden éjjel bosszút állt és az ágya alá wc-zet :)
A mostani nőstényem is 2 évesen került hozzám, rögtön vittük is ivartalanítani, ő nagyon sokat hízott. Lustának nem lusta, jár vadászni-halászni viszont rengeteget eszik, és hiába én próbálok nem annyit adni, megoldja máshogy, elzavarja az argenti dogot a táltól és megeszi az ő kajáját...
Most van egy 14 hetes kandúr cicám, őt jövő hónapba viszem, nem tudom hogy hízást, növést hogy foglya befolyásolni. Jelenleg nyulánk, vékonyka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!