Van 4 macskam 4 ill.5 évesek. Szeretnek egy kutyust is ( kolyokkoraban hoznam el) melyik az a fajta kutya amelyik legjobban elviseli a macsekokat?
1 hím cica és 3 ivartalanitott nosteny cicarol van szó
beagle-ben gondolkozom ill. menhelyről is gondolkozok h onnan hozzam el a kutyust ( nem feltetlenul beagle-t)
Kifejezetten ilyen kutyafajta nincsen!
De ha kölyökkorban hozod el a kutyust,akkor szerintem bármilyen kutyust összelehet szoktatni a cicákkal!
Szerintem a Beagle nagyon jó választás!
De ezek a pl.Bichon haveneese ,bolognesse sem rosszak!
Nekem három kutyám van (keverékek) és egy kivételével mind imádja a cicákat !Az egyik kölyök (4 hónapos) kutyusom együtt alszik a cicammal (ő is kölyök még) és imádják egymást :)
Nem törvényszerű, hogy a biglből kijönnek az ösztönök, de valóban, a vadászkutyák ilyen szempontból nem a legideálisabbak. Igazság szerint bármelyik kölyköt hozzá tudod szoktatni a cicákhoz, legyen az fajtatiszta vagy keverék. A keverékeben a szülkőktől származó gének, azzal együtt az ösztönök már nincsenk annyira élénken jelen, de egy keveréknél sohasem tudod, hogy milyen temperamentumu felnőtt lesz. Ez persze nem ellenük szól, ez csak tény. Nekem 4 menhelyi keverékkutyám van, csak imádni lehet őket, de náluk nincs az, hogy kb meg tudom mondani, hogy milyen aktív lesz, mert nem tudom, miből rakták össze. Ami szerintem bombabiztos választás, az egy nyugis fajta, egy labrador, egy golder retriver, esetleg egy németjuhász. Első kettő alapban is nagyon nyugis fajta, természetesen a nevelés elhagyhatatlan, de kezdő kutyának is sokan ajánlják, mert barátságos, tanulékony, nem túl izgága, mégis elég aktív. A németjuhász terelő kutya, de nagyon jó idegrendszerű, szintén tanulékony, bár aktívabb, mint a másikkettő, a nevelés terén kicsivel több odafigyelést igényel. Viszont egy németjuhásznál nagyon oda kell figyelni,hogy milyen alomból hozod el, mert már olyan szinten túltenyésztett a fajta, hogy a legtöbbjük csípő- vagy szívproblémával küzd. Ezek mellett, ha van időd, energiád és pénzed, jó lehet egy boxer, egy hovawart, pitbull, bernáthegyi, bernipásztor, dobermann is. Ezekben a kutyukban mindegyikben van valami, ami macerásabb, pl a szőr gondozása, a makacsság vagy a hatalmas test és a hatalmas mennyiségű kaja, de mind tündér tud lenni.
Ha nem szeretnél ennyire nagytestű kutyát, akkor jó választás lehet egy shelti, colli, francia vagy angol bulldog, mopsz, boston- vagy york shire terrier, spánielfajták közül valami, bichonok közül valami.
Azt azonban sohase felejtsd el, hogy nem elég a maximálisan megfelelő kutyát elhoznod, oda kell figyelned a nevelésre, következetesnek kell lenned, de társként nevelni a kutyát. Ha jól neveled, akkor el fogja fogadni a cicákat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!