Egyedül hagyhatom 2-3 napra a macskámat a lakásban?
én soha nem hagyom egyedül napokra. már 3 éves, így neki nem lenne jó, nem szoktattuk hozzá, hogy napokig egyedül maradjon. így is elmegyek dolgozni reggel fél9kor, és mire hazaérek 6-ra már az ajtón ugrál meg nyávog:), vár haza.
Mi oda szoktuk adni apám volt barátnőjéhez, ők vigyáznak rá ha nincs itthon senki napokig. Neked nincs ilyen lehetőséged?
Mellesleg a vizet naponta 2x kell cserélni minimum, így már gáz. A minimum az ha otthon hagyod, hogy a szomszédot megkéred, hogy járjon át hozzá vizet cserélni, meg megsimogatni 1x 2x.
Mi szoktuk néha, vagy a garázsba zárjuk. Kijárós, de többet van bent, mint kint, nincs melléképületünk és még a kerítés sincs befejezve, szóval semmi pénzért nem hagynánk kint. Egyébként jól elvan, úgy szokott, hogy mikor megérkezünk, akkor fut egy fél kört a ház körül és jön vissza be velünk, szóval mégcsak meg sem sértődik.
Mi minimum két almos dobozt töltünk fel neki, sok száraz kaját kap legalább két tál vizet, és ha a lakásban marad, akkor kihúzogatunk mindenfélét, meg elpakoljuk pl olajos serpenyőt, nehogy unalmában magára borítsa. Kb ennyi, még sosem panaszkodott.
Olyankor szoktuk, mikor néha (évente 2x-3x) hétvégére családot látogatunk, de nem vihetjük sehogy, mert 4 óra kocsival, de már negyed óra után, mikor orvoshoz megyünk üvölt a szállítóban, kapálózik, amit elér a rácson keresztül azt marja szét stb.
hát nem tudom azért 3 nap már sok.
Nekünk pl. tegnap disznótor volt, reggel 5 kor mentünk el itthonról, és este 6 kürül értünk haza....
hát rendet csinált....XD
kikaparta a kasőóból a virágföldet, széthúzta anyám varóscérnáit, leverte a vázát az asztalról meg iylen apróságok...
Mi sem szoktattuk hozzá az ilyen sokáig tartó egyedülétre, és amikor valaki van otthon akkor nem csinál ilyen felfordulást..
Egyedül lehet hagyni, bár kicsit magányos lesz szegény...
Amire nagyon figyelj: Ne hagyjatok szét semmi cérnát, fonalat, szalagot, tűket, szöget vagy bármi kicsi tárgyat, pl kindefigurát vagy gombokat.
Az értékes és törékeny dolgokat rakjátok el a szekrénybe, azokat amiket ha magára rántana, akkor komoly baja lenne, szintén rakjátok a szekrénybe.
Ha a szomszéd nem kérhető meg arra, hogy cserélje a vizet, akkor 2-3 napig az sem olyan nagy gond (az én szomszédaim pl vagy nincsenek otthon általában vagy enyhén szólva nem rajonganak a macskákért)
Szia
Szerintem dupla adag almot rakj, (mármint egy másik dobozba is rakj almot) mivel elég kényesek a macskák ilyen téren. Természetesen vízből és kajából is több legyen, bár a poshadt vízre is kényesek a cicák, de annyit még kibír. Szerintem el lesz 3 napig a macska egyedül, bár cicája válogatja:) Ha nagyon játékos a cica, akkor ajánlom, hogy az esetleges törhető tárgyakat rakd el, biztos, ami tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!