Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Benti macska 1 szobába?

Benti macska 1 szobába?

Figyelt kérdés

Egy benti kandúr mindig ki akar menni a házból egész évben párzás miatt ha nem ivartalanított?És bentre mindegy milyen nemű a macska akkor is ivartalanítani kell,anélkül bent nehéz lenen vele bánni nagyon?

És egy szobában elélne persze sétáltatni vinném,de 1 szobában lakna a ház többi részére nem mehetne,nem "bolondulna" meg?

2014. júl. 22. 20:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A macskának kell a mozgás. Ha jót akarsz neki, egy szobás panelbe nem viszel cicát...
2014. júl. 23. 17:08
 12/16 A kérdező kommentje:
És én különben sem azt írtam h bezárom 1 üres,elhagyatott, szobába ahol senki nincs nem is néz rá sokáig mint ahogy te ezt az élénk fantáziáddal gondolod amit persze tiszteletben tartok de ennyire nem kel fantáziálni :)
2014. júl. 23. 17:10
 13/16 anonim ***** válasza:
Hát vigyél haza macskát. Hajrá! Remélem akkor is ilyen lelkes kérdező leszel, mikor megjelennek a viselkedésproblémái! De mindegy, van annyi szegény cica rossz sorson, nálad talán enni majd kap. Bezárni egy szobába a macskát... Minek kell, ha nem veszed figyelembe az igényeit? Tipikus "felelős" állattartó vagy! Kell, hogy legyen, de hogy neki mi lenne a jó, azt már lesz*rod... Gratulálok!
2014. júl. 24. 10:28
 14/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, ne haragudj, de egyszerűen nem érted, hogy mit beszélünk itt neked.

Nagyon jó, ha foglalkozol a macskáddal. Nagyon-nagyon jó, ha játszol vele. Az is baromi jó, ha elviszed sétálni. De a macskának egy szobányinál TÖBB MOZGÁS KELL, egész nap, többek között éjszaka is, mert éjszaka sokkal aktívabb, mint nappal. Nem az általad választott három órában a napból, hanem egész nap. Érted? A macska egy ragadozó állat. Egy csomó fontos igényét kielégíted, mert persze igényli a törődést, meg persze igényli a játékot, csak éppen a legfontosabbat nem készülsz kielégíteni.

2014. júl. 24. 10:56
 15/16 ecsemecse ***** válasza:

Lehet, hogy a te lakásodnál kisebb lakásban is tartanak macskát, de azt ne magyarázd már meg, hogy van olyan lakás, ami kisebb a szobánál, ahova be akarod zárni szerencsétlent. Ezt senki nem veszi be.

Az meg a te élénk fantáziád szüleménye, hogy a macska tök mindegy, hogy 1 szobában vagy 1300 nm-en alszik egész nap. Az én felnőtt cicáim napi 3-4 egeret hazahoznak az erdőből, kiássák a vakondokat. Nehezen tudom elképzelni, hogy mindezt alvajárás közepette sikerül nekik végrehajtani, de ha igen, én kérek elnézést. Valóban, van cica, amelyik végigalussza az egész napot, de az azért, mert nem tud mást csinálni. Bezárod, persze, hogy alszik egész nap, mert rá van kényszerítve, de ez nem normális. Normális esetben nappal és éjszaka is vadászik, rosszalkodik a cica, de ehhez az kell, hogy ne egy ajtó mõgött kelljen kuksolnia egész nap. Ez nem teljes, boldog élet a macskának. Hiába jössz azzal, hogy mások is tartanak így macskát, ennyire bezárva, lekorlátozva én még senkitől nem hallottam. Meg egyébként is, valaki egyszer embert ölt, akkor én is csináljam azt? Nem kell mindenáron birkának lenni és a másikat követni. Ha meg állatot akarsz tartani, akár kutyát, akár macskát, akár elefántot, ne azt nézd már, hogy mások mit csinálnak, hanem azt, hogy mi jó az állatnak! Csak saját magad miatt ne tarts semmit, hogy valóban jó gazta legyél, az állat érdekeit kell elsősorban figyelembe venned, nem a sajátjaidat! Egy állat ugyanolyan, mint a gyerek. Azt sem azért szülök, hogy nekem jó legyen, hanem hogy NEKÜNK jó legyen.

2014. júl. 25. 10:43
 16/16 anonim ***** válasza:

Úristen! Eszedbe ne jusson így tartani egy macsekot! Állatkínzás lenne!

Te mit szólnál hozzá, ha egész életedben egész nap 4 fal között lennél? Nem elég annak a szerencsétlen állatnak így is, hogy be van szorítva egy lakásba?

Igen, nekem is van ismerősöm, aki kis lakásban tartott cicát, de akkor is bemehetett mindenhova, a gang-ra is kiengedte. Próbáld egy kicsit a helyébe képzelni magad, neked milyen lenne, ha a gazdi folyton csak eltűnne az ajtó mögött és te nem tarthatnál vele, mindig otthagyna a szeretett személy, folyton csak le lennél pattintva. Értem én, hogy játszanál vele, ami nagyon jó is, de nem elég hosszú távon. Gondolj arra, hogy kb. 14 évet így töltene ha egyáltalán megérné. Ez így rendkívül ingerszegény környezet, nem tudna mit kezdeni magával, boldogtalan lenne igen hamar. Nem sajnálnád? (Egyébként meg úgy is kiszökne amikor nyílik az ajtó, mert nagyon gyorsak.)

Meg hogyan táplálkozna, vagy menne ki vécére, ezeket is abban az egy szobában végezné? Ráadásul fiút szeretnél, és nem is nagyon ivartalaníttatnád, a fiú cica az megjelöl mindent, de nem csak ezért kell ivartalaníttatni, hanem a felesleges almok, jópár betegség elkerülése és az élettartam meghosszabbítása miatt (fiút is és lányt is).

Egyáltalán, miért nem mehetne ki a szobából? És ha megvan az oka, akkor AZON kéne változtatni valahogy, a cica érdekében, hogy mégis kimehessen. Ha esetleg az okozott károk miatt, akkor hidd el, így még nagyobbakat csinálna.

Amúgy ezekre egy cicás családban számítani kell, és be kell tudni vállalni (a fájdalom díj egy boldog cica:)), vagy ha nem, akkor más állatka után kell nézni, pl. hörcsög, tengerimalac is nagyon aranyosak, kevesebb gond van velük, de ugyanúgy játékosak, kell velük foglalkozni napi szinten, és nagyon jól elvannak egy szobában.

Tudom, hogy nehéz egy ilyen döntést meghozni, ha nagyon szeretnél cicát, mivel én is 15 (!) évet vártam, mire biztosítani tudtam a NEKI megfelelő körülményeket. De, van, hogy ami nekünk áldozat, azzal tesszük a legtöbbet akár egy állatnak is, és ha jót szeretnél neki, és igazán szeretnéd azt a kisállatot, akkor az ő érdekét kell az első helyre tenned most.

Leírtam én is és sokan előttem, hidd el, jót szeretnénk, különben nem vettük volna a fáradságot, hogy írjunk.

Remélem átgondolod még egyszer ezt a dolgot, és sikerül felelősségteljesen döntened!

További szép napot!

2014. júl. 25. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!