A cicám nehezen, olykor nem tud pisilni. Mit tegyek?
Hm... esetleg, ritka gyorsan elvinni az allatorvoshoz?
Es a ritka gyorsant ugy ertem, mondjuk, fel oran belul indulni?
Kezdetnek kateterezes, es amikor mar jo, lehet gyogyszeres, es/vagy muteti megoldas.
(Feltetelezem, ivartalanitott kandurrol van szo, de ha nem, akkor is azonnal allatorvos.)
Szerintem vidd orvoshoz! :(
Nem biztos,hogy katéterezni kell!
Lehet csak valami antibiotikumot kapna...hány éves cica?..kandur?...lány?
Macskám majdnem belehalt ebbe nem lehet ezzel szórakozni hogy jaj ne katéterezés.. Ő könnyebülne meg a legjobban még ha fájna is neki a gyulladt részen egy kicsit de tudna üríteni. Kellemetlen persze, mi is kizártuk a konyha-előszoba részre ahol fel tudtam mosni igen gyakran,de ha nem lett volna katéter szétrepedt volna a veséje,a vérébe vizelet került volna ami egyenlő a húgyvérűséggel ami halálos és kegyetlen egy halál mód.. Bár nálunk gondok voltak mert gallér ellenére kitépte magából katétert, tehát vagy 3x mentünk egy! nap orvoshoz,olyan szűk volt a húgycsöve hogy nem maradt meg rendesen..
Gyógyszer és katéter mellett rendbejön a cicád,bár csúnya betegség ez a húgykövesség. Lényeg most 1 hétig legyen katéter közbe gyógyszerezés és utána csak kizárólag S/0 tápot etess vele,gyógytáp/húgykő elleni. Ha nasit akarsz neki van belőle konzerv is,nekünk azóta lekopogom vissza se jött mióta gyógytápot eszik,bár enyém csirkeallergiás így medica (fressnapf gyógytáp) marhásat eszik.
Jobbulást és kitartást nektek! És ne idegeskedj, te vagy a kulcs a gyógyulásához, orvosnak se rinyálj kérlek a katéter miatt,ő a szakember..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!