Ez valami új hóbort hogy a macskák nem ihatnak tejet?
Nekünk volt már pár macskánk de világ életükben mindig adtunk nekik tejet még egyszer nem láttam volna hogy rosszul lett volna tőle mellesleg imádnak minden tejterméket a népmeséink is tele van hasonló történetekkel és a verseink is.
Ez valami új hülyeség amit valaki kitalált? vagy az agyontenyésztett macskákról szól és azok tényleg nem ihatnak?
Én sem nagyon értem :D Elvileg a macskák érzékenyek a laktózra és megy tőle a hasunk. Én nemrég kaptam egy 2 hónapos cicát, és bár korábbi macskájaimnál nem tapasztaltam, hogy lenne bajuk tőle, ezért óvatosan, csak keveset adtam az új cicámnak, figyelve, hogy megy-e tőle a hasa, rosszul van-e tőle. De semmi baja.
Én elhiszem, hogy van macska, aki allergiás rá, de nem értem ezt a nagy általánosítást, hogy minden macskánál így lenne... Mert szerintem itt is van kivétel, és azok a cicusok miért ne kaphatnának tejet? :)
A macskak ehetnek tejet (kiveve azokat, akik laktoz erzekenyek), de nem ihatnak.
Tehat, a tej etel, nem folyadek.
Igazabol, ha nem erzekeny ra, eppen annyira hasznos, vagy karos, mint barmi emberi kaja, es nem tap.
A macskák nagy része laktózérzékeny, főleg a kicsiknél fordul elő. A tehéntej sokkal több laktózt tartalmaz, mint a macskáké. Heveny hasmenést és gyomorrontást okozhat. A tejtermékeknek alacsonyabb sokkal a laktóztartalma és magas a zsírtartalmuk.
Lehet kapni macskatejet, de az méreg drága. Én néha laktózmentes tejet szoktam venni nekik, annak kb 300 Ft-nál indul literje. El szoktam keverni tojással és úgy kapják (1bd tojás - 1 dl tej). Szabályosan extázisba esnek amikor meglátják, de nem a tej miatt. :)
Amúgy a macskáknak nincs szükségük a tejre, ha már elválasztották őket.
Erre persze az a válasz, hogy megisszák. Naná, hogy megisszák, mint ahogy az ételmaradékot is szívesen megeszik, pedig általában tele van fűszerekkel, ami nem tesz jót nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!