8 hónapos macskám a saját lábát illetve lábait szopja. Miért?
Figyelt kérdés
Próbáltuk már leszoktatni, de akkor pedig a hasát kezdte szopni. Ezt minden lefekvés előtt csinálja mosdás helyett és már teljesen elszíneződött a szőr a lábán. Gusztustalan! Miért csinálhatja ezt? És ötleteket is várok, hogy mit tehetnék ez ellen?2010. jan. 7. 16:36
1/7 anonim válasza:
Csinálni nem tudsz ellene semmit, túl fiatalon vették el az anyjától.
2/7 anonim válasza:
szoktasd le róla vagy így, vagy úgy
3/7 anonim válasza:
Valószínűleg korán lett elválasztva az anyjától, és ezzel pótolja.
Megpróbálhatsz adni neki valami puha, szőrös, meleg cuccot, és átszoktatni rá. De szerintem egy idő után magától is elhagyja.
4/7 anonim válasza:
A szomszédomék macskája is ezt csinálja,az annya 2 hetes korában pusztult el azóta ők nevelik,ma már 2 éves és még mindig csinálja.
5/7 anonim válasza:
Allergia is lehet, ezért konzultálj a dokiddal.
6/7 anonim válasza:
én úgy tudom ezzel az "etológusok" foglalkoznak. ők kutatják (gondolom kezelik is) az állati viselkedést. vannak "állat pszichológusok" is. az ELTE-n is van egy ilyen szak. lehet olvasni az eredményekről is.
7/7 anonim válasza:
Az én cicám mindig a belépőszőnyegemet szopta. Fekete cica, az anyukája is koromfekete volt, és a szőnyegemnek is csak a fekete részét találta meg, de mivel elég sok szöszmösz volt a szőnyegen, mindig benyelte őket, és kihányta. Aztán kitettem a szőnyeget, utána átszokott egy fekete plüssállatra... Ez kb 1 éves koráig volt így, mostmár szerencsére felhagyott ezzel a szokásával, de valószínűleg azért csinálta ezt, mert 2 hetes korában magára hagyta az anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!