Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 8 hónapos macskám a saját...

8 hónapos macskám a saját lábát illetve lábait szopja. Miért?

Figyelt kérdés
Próbáltuk már leszoktatni, de akkor pedig a hasát kezdte szopni. Ezt minden lefekvés előtt csinálja mosdás helyett és már teljesen elszíneződött a szőr a lábán. Gusztustalan! Miért csinálhatja ezt? És ötleteket is várok, hogy mit tehetnék ez ellen?
2010. jan. 7. 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Csinálni nem tudsz ellene semmit, túl fiatalon vették el az anyjától.
2010. jan. 7. 16:44
 2/7 anonim ***** válasza:
szoktasd le róla vagy így, vagy úgy
2010. jan. 7. 16:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg korán lett elválasztva az anyjától, és ezzel pótolja.

Megpróbálhatsz adni neki valami puha, szőrös, meleg cuccot, és átszoktatni rá. De szerintem egy idő után magától is elhagyja.

2010. jan. 7. 17:03
 4/7 anonim ***** válasza:
81%
A szomszédomék macskája is ezt csinálja,az annya 2 hetes korában pusztult el azóta ők nevelik,ma már 2 éves és még mindig csinálja.
2010. jan. 7. 17:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Allergia is lehet, ezért konzultálj a dokiddal.
2010. jan. 7. 22:04
 6/7 anonim ***** válasza:
én úgy tudom ezzel az "etológusok" foglalkoznak. ők kutatják (gondolom kezelik is) az állati viselkedést. vannak "állat pszichológusok" is. az ELTE-n is van egy ilyen szak. lehet olvasni az eredményekről is.
2010. jan. 8. 12:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én cicám mindig a belépőszőnyegemet szopta. Fekete cica, az anyukája is koromfekete volt, és a szőnyegemnek is csak a fekete részét találta meg, de mivel elég sok szöszmösz volt a szőnyegen, mindig benyelte őket, és kihányta. Aztán kitettem a szőnyeget, utána átszokott egy fekete plüssállatra... Ez kb 1 éves koráig volt így, mostmár szerencsére felhagyott ezzel a szokásával, de valószínűleg azért csinálta ezt, mert 2 hetes korában magára hagyta az anyukája.
2010. jan. 17. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!