Hogyan lehet valakinek óvatosan elmondani, hogy ivartalaníttassa a szegény macskáját?
A sógorom menyasszonya nagy állatbarátnak tartja magát. Mindig vagy 3-4 lánycicája van a ház körül, mind ivaros. Rengeteget szülnek. Volt olyan cica, aki szegény a 9. szülésnél tartott, de nem bírta a hasfala és szétrepedt. Szerencsétlen egy 10 percet szenvedett, aztán a csaj megkérte a sógoromat, hogy csapja agyon az ásóval!!! És ez náluk rendszeres, volt, hogy egyszerre kettő is így járt.
Nem tudom, hogy ezek után miért nem jön rá magától, hogy ez így nem mehet tovább. Ez lenne az állatvédő?
Ráadásaul a cicák elhelyezéséről sem gondoskodik. Ott szaladgál nála egy halom cica, mind szocializálatlan, vad... Néha elajándékozgat egyet-kettőt, de a legtöbb sorsával nem törődik...
Sajnos nem vagyunk szoros kapcsolatban vele, meg a férjem családjával sem vagyok túl jóban, úgyhogy csak finom módszerekhez nyúlhatok. Hogyan győzhetném meg róla, hogy a cicának is jobb, ha ivartalaníttatja?
Magamra vállalni nem igazán tudom, mert ha megtudná, hogy a tudta és beleegyezése nélkül akarom ivartalaníttatni a macskáit, akkor engem is agyoncsapna... Muszáj lesz valahogy meggyőznöm, mégis csak az a legfairebb megoldás.
Köszönöm az ötleteket. Ha van még, szívesen fogadom!
már reagáltam korábban.
Szóval mi az ellenérve? Lehet, hogy nem akar rá áldozni, nem akarja lebonyolítani.
Érdemes az kedvezményes ivartalanításokat figyelni és akkor rábeszélni, hogy nézd meg most kellene.
Nagyon fontos lenne a cicák érdekében:-(
Azzal kellene érvelni, hogy ne legyen felesleges szaporulat.Hogy ne szülessenek "feleslegesen" kiscicák erre a nyomorult világra.
Ráadásul ez egy rutinműtét.
Azér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!