Mi lehet vele a baj?
Az én cicám is egyszerre dorombol és nyávog. A cicáknak különböző nyávogásaik vannak, ráadásul a cica nem a társainak "beszél", mint a kutya, hanem az emberrel kommunikál. Én pl. tudom, hogy az enyém jelzi, hogy jól érzi magát és izgatott, azért nyávog. Másfelől a dorombolás sem csupán a jó közérzet jele, a cica magát és a szervezetét is nyugtatja a dorombolással, stresszes helyzetben és fájdalomérzet miatt is dorombolhat. Hogy megtudd, hogy mért jár együtt a kettő, ahoz meg kell ismerned a cicát, és főként a nyávogási "stílusait" kell, hogy ismerd. Meg kell hogy állapítsd, hogy a simi közbeni nyávogás "jól érzem magam" vagy "valami nem ok, segíts már" nyávogás.
A sok alvás viszont nekem nem tűnik normálisnak, legalábbis az én picim egész nap játszik, de a cicák, amikkel találkoztam, azok mind játszanak. Ha viszed dokihoz, beszélj vele, ő biztos jobban tudja, de lehet, hogy mem ártana neki egy vérkép, abból sok minden kiderül. Remélem, minden rendben lesz!
Igazából minden cica más, most lett kiscicám nekem is, meg 2 barátnőmnek is:D A kicsik egyidősek kb, és teljesen más személyiségek.
-Az enyém egész nap lustálkodik, ha felkel akkor 10 percig tépi a kutya farkát (a macska 20 deka, a kutya 75 kiló) majd alszik megint. Este bepörög, de vacsora után egyből alszik a kis helyén.
-Egyik barátnőmé egész nap alszik, a táljáig mászik el enni, kicsit bújik, játszik, aztán megint alszik. Úgy működik mint Garfield:D
-Másik barátnőm cicája meg nappal alszik, éjjel meg tépi a haját, rágja a kezét, szétszedi a lakást, mert unatkozik.
Amint látod 3 macska - 3 időbeosztás szerint él, és mind egészséges hidd el. Egyébként a kiscicák nagyon sokat alszanak mivel alvás közben termelődik náluk a növekedési hormon, vmint nekik még sokkal fárasztóbb minden, mivel aprók, ezért is fáradékonyabbak. Úgyhogy ne ijedj meg, de ha nem tudsz megnyugodni semmiképp, kivizsgáltathatod nyugodtan ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!