Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyibe kerül?

Mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Meg tudnátok mondani, hogy mennyibe kerül a macska és az összes számára szükséges felszerelés? (tálak, kaparófa, szállítódoboz meg ilyenek) Előre is köszi!
2014. júl. 3. 10:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Annyiba telik nekünk kiszámolni mint neked..

Én minden kezdő felszerelését innét rendeltem de fogalmam sincs már őszintén hogy mennyibe került,de itt minden jó áron van és bőséges választék,másnap meg is kaptuk:

[link]

Ha esetleg valami hiányzik még ezt szeretjük:

[link]

Itt ki tudod számolni hogy kinézed a dolgokat és a végén összeírod.

2014. júl. 3. 12:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is a petnetről rendeltem meg az elején mindent, az 20.000 Ft volt. Utána jött még az állatorvos, szóval az első hónap kb. 40-ben benne volt. Utána már lényegesen kevesebb, én átlagosan havonta 10.000 Ft-ot költök a cicámra.
2014. júl. 3. 13:04
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2014. júl. 4. 10:42
 4/5 anonim ***** válasza:

5 ezerért már nagyon szuper dobozt lehet venni, de sokszor van akció, mi 3-4 ezer között vettük a fressnapfban két 6-7 kilós macskának (szóval még nagyobb is, mint általában) szállítjuk őket rendszeresen és 5 éve bírják a dobozok, nem kell a legdrágábbat. A Pennyben láttam már 3 ezerért is dobozt, és nem volt gond vele, bár az csak időszaki akció nem állandó termék náluk.

Alomtálat már 1600 forintért peremeset lehet venni normális méretben pl a fressnapfban, de nálunk az állateledeles kisboltban is csak 2000. Felesleges rögtön drágát venni, hogy fedeleset, meg öntisztítósat. Majd kitapasztalod, hogy milyen kell. Bár őszintén én már fogtam be lavórt is almos tálnak, mikor hirtelen kellett hazahozni macskát és nem volt idő vásárolgatni neki.

Kaparófát csinálni is lehet, mi először egy fadarabot rácsavartunk egy régi polclapra és betekertük kenderzsineggel. Barkácsáruházakban lehetkapni ilyen hengeres farudakat a kertrészlegen, egy jó méret 400-500 forint, a bútorlap vágó osztályon 200-300 forint egy megfelelő méretű kimaradt polc-féle. Ezekt össze csavarozod, be lehet tekerni zsineggel, kötéllel kenderből vagy szizálból és sokkal olcsóbb, vagy akár ilyen lábtörlőt is ráragaszthatsz: [link]

Filléres téma, de színvonalban felette áll a boltokban kapható elérhető árú mini kaparófáknak, amiket én nem nézek semmibe, tök kicsik, ingatagok... De pl. anyámék ilyet se csináltak, nekik olyan lépcsőzőjük van, aminek van kapaszkodója és annak a vastag "nyelét" tekerték be kender zsineggel, amit egyszerűen kicserélnek, ha leharcolják a macskák. 10 éve működik és filléres megoldás. Van aki az asztal lábát tekeri be stb.

(Persze lehet bonyolítani, mi négy emeletes kaparófát csináltunk ilyen fa hengerekből, meg bútorlapból, 10 ezerért egy 100 méternyi tekercs szizál kötelet lehet már a neten venni, a sima kender még olcsóbb. A polcokra meg lehet varrni plüsst házilag, vagy tehetsz rájuk 1-2 négyzetméter padlószőnyeget. Lényeg a lényeg kreatívnak kell lenni jól utána kell nézni a neten és pl. a kötelet nem állatos webshopban venni méterenként 300 forintért hanem köteles boltban 100-ért stb és sokkal olcsóbban sokkal jobbat lehet csinálni! De az elején megteszi a legegyszerűbb is! pl. ez is tök olcsó és szokták szeretni: [link] földre is falra is tehető ami azért is jó, mert egyes macskák vízszintesen, mások függőlegesen szeretnek kaparni, ezzel nem jársz úgy, hogy veszel egy drága fát, amit le se szar, mert ő vízszintesen kaparja a szőnyegedet. Nekem van ilyen macskám, egy csomó mindent kaparhatna, de ő vízszintesen szeret. Igaz neki nincs ilyen matraca, neki a 995 forintos ikea lábtörlő maga a paradicsom.. )

Almot eleinte elég venni a 250-300 forintosat. Mi szilikonost használunk, ez drágább egyszerre, de tovább bírja, nem macerás, szóval csak előnye van, de az új macskának mindig a 300 forintosat veszem, ameddig biztos meg nem szokja, hogy ott az alom, csak utána cserélem szilikonosra, mert annak ugye kicsit más az állaga, súlya, nehogy ledöbbenjen, ha rögtön olyat kap.

Más nem kell enki. Egy kisebb régi plüss játék, egy cipőfűző nagyobb örömet okoz neki, mint sok játék. De a szivacslabdákat szinte mind szereti, annak darabja kb. 120 forint...

Szóval a macskafelszerelések tök olcsók, később vehetsz extrábbat, de előre teljesen felesleges nagy költségekbe verni magad. Minek? A macska leszarja az egészet, neki az 1500 tálba is ugyanolyan tojni, mint az ötezresbe. Nálunk az a vicces, hogy több doboz is van a több macska miatt, vannak ilyen mega dobozok, sarkos doboz, ergonomikus doboz, fedett doboz és az összes 2x annyit jár a csóró 1600 forintos sima dobozba mint a többibe összesen...

Állatorvoshoz meg elviszed, 3000-4000-ért beoltja kombinálttal féreghajtás meg kb. 2000 forint. Én még soha sehol nem fizettem vizsgálati díjat és oltási díjat egyszerre, ha oltásra vittem, pedig oltás előtt mindig átnézi az egész macskát. Mondod, hogy oltásra hoztad, kombi kell neki, szerinted nincsen baja, legalábbis neked nem tűnt fel semmi. Fogja, áttapogatja, belenéz itt-ott, beoltja. Több különböző orvos is csak az oltást számította fel nekünk ezért eddig.

Bolhairtás meg 1500-2000 forint egy cseppentő. Ezt lehetőleg állatpatikában vedd meg, ott mindig olcsóbb. Nem kell frontline, advantage például ugyanolyan jó, sőt nekünk pl. jobban bevált és nincs olyan horror ára.

Szóval azért nem kell ilyen 20-40 ezer forintokra számítani kezdésnél!

Nem vagyok spórolós, volt már macskám amire 80-100 ezrem ment rá mikor beteg lett, az öreget évente vérvételre hordjuk, szóval szerintem nem vagyok smucig, ha azt mondom ennyit nem kell és ne is költs rá, egyszerűen szerintem feleslegesen nem kell a pénzt szórni.

Ja a tálakat nem írtam. Nem kell macskatálat venni 2000 forintért. Kompótos tál, műzlis tál megteszi. A mieink ilyenből esznek: [link]

125 forint... Biztos, hogy nem csak az ikeában van ilyen.Inni meg a vödrös tejföl kimosott vödréből szeretnek a legjobban, mert abba jó sok fér. Van rendes táljuk is, meg itatókútjuk is, de legtöbbet a vödörből isznak, meg a kútból, de a kút ugye nem létszükséglet, az is csak luxus, amit ha akarsz később beszerezhetsz.

Legrosszabb esetben szerintem nem több a macska induló csomag 15 ezer forintnál, cuccokkal orvossal együtt.

A kaját nem számoltam bele, az egyéni, hogy ki mivel etet, meg gondolom elsőre úgysem 10 kilós zsákot akarsz venni, hanem kisebb kiszereléssel kitapasztalod, hogy mi az ami bejön, mi az, ami nagyon nem. Utána a zooplusról érdemes rendelni, iszonyú jó áraik vannak nagy kiszereléses szuper prémium tápoknál! Nekem ha úgy alakul, hogy elhalasztom a rendelést és még nincs itt az új zsák, de már kell nekik kaja, akkor kimérősen veszek royal canint (bár alapból nem azzal etetek, de kimérősen jó fajtából olyat lehet itt kapni, egy kilót így 1800-2000 körül adnak, még mindig olcsóbb, mint a boltban... és kihúzzák vele addig, míg meg nem jön a zsákos Happy Cat kilónként 900 forint körül)

2014. júl. 4. 13:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Bocsánat elírtam!!! Féreghajtás 200 forint nem 2000! A tabletta árát kell kifizetned, oltással együtt beadja neki.
2014. júl. 4. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!