Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyi ido utan szelidul meg...

Mennyi ido utan szelidul meg a kismacska?

Figyelt kérdés
A macskank honapok utan eloszor hozta elo a kiscicajat, de most ha messzirol meglat minket embereket elfut es elrejtozik. Mikorra szokja meg? Mennyi ido ez?

2014. jún. 25. 18:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Vedd a kezedbe, simogasd, játssz vele, éreztesd vele, hogy nem akarod bántani, és hogy te jó vagy.

1-2 hónap (persze minden nap foglalkoznod kell vele!!), és nagyon szelíd lesz, hozzád fog szokni ;) :)

2014. jún. 25. 18:57
 2/3 anonim ***** válasza:
19%
Először szokj a jelenléted, próbáld simogatni ha nem menekül el, illetve az anyját is simogasd előtte. Ha nem áll meg neked akkor ne üldözd mert csak elriasztod. Ha üldözöd és megfogod egyből akkor pánikba esik és alaposan megharaphat.
2014. jún. 25. 20:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Azt nem írtad, hogy lakásban, vagy szabadon tartott macskáról van-e szó. Utóbbi esetben nagyon sok függ az anyacicától. Ha ő bizalommal van hozzád, engedi magát simogatni, felvenni, netán még dorombol is, akkor idővel a kicsik is megszelídülnek.

Ha lakásban tarod őket, akkor könnyebb dolgod van. Nem kell hozzá más, mint türelem. Először azt kell elérni, hogy megszaglásszák a kezedet. Pont mint a kutyák. Én például lefeküdtem a földre, mert így nem vagyok számukra olyan ijesztően nagy. :) Ezután adjál nekik jutalomfalatkákat. Lehet kapni rúdban 10 db-os kiszerelésben 3-400 Ft-ért. Feldarabolod apróra és úgy kínálod nekik. Először tedd le a földre, a közelükbe. Aztán tedd közelebb magadhoz és a végén kínáld kézből.

Nálam bevált a befogadott kiscicáknál.

2014. jún. 26. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!