Ha macskafát veszek?
Gond nélkül rászoktathatók,csak néha több türelem kell hozzá,meg némi lelemény is,mint ahogy azt az előttem kommentező is írta.
Nekünk sem okozott tovább gondod,csak amíg rájöttünk arra,hogy miután megmutattuk neki,hogy mit kell csinálnia 2 hétig csak úgy volt hajlandó rá,ha valaki ott állt mellette(kvázi elbüszkélkedett a tudásával....)jókat nevettünk,utána már ment egyedül is neki:D
Nekekm két macskám van. Kiskoruk óta meg van a kaparófa, és csak azt kaparják, semmi mást. Nem is kellett külön tanitgatni őket, rögtön azt kaparták.
Ha a te cicád nem akarná, akkor vegyél macskamenta spray-t, azzal fújd be. Nekem ugyan nincs ezzel tapasztalatom, de az ismerőseimnél bevált.
Nálunk is a kanapén gyakorolt a cicunk előszőr, aztán otthon készítettünk neki kaparófa-félét két deszkát keresztben, a közepére meg egy hengeresebb darabot fúrtunk, rátettünk az alapjára egy régi szőnyegdarabot. A trükk az volt, hogy van egy lógós játéka, amit a kaparófa fölé akasztottunk a kinyitott szárnyas ruhaszáritóra. Igy ha jáccani akart vele, akkor fel kellett mésznia rá, játék közben bele tudta akasztani a körmöcskéit és igy rászokott :-)
Azóta van már neki "normális", emeletes kaparófája, és az otthon tákoltat elraktam egy sarokba. De épp a minap vettem észre, hogy visszajár a régire és az újjal alig foglakozik :-P A kis dög :D:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!