Szasztok nagyon gyorsan kéne a segítségetek:Tegnap úgy jöttem haza, hogy a macskámnak az eggyik lába le van tépve (gondolom egy kutya tette). Hogy enyhítethném a fájdalmát amíg az orvvos ideér?
Ne engedd!
Kicsik vannak neki,nem egy kutyát meg macskát láttam 3 lábbal élni!
Meg amúgy is az orvos szokta javasolni az altatást de tényleg akkor mikor már csak ez segítene a szenvedésein.De neki most csak egy lába hiányzik,ebből megtud gyógyulni,igaz nem lesz száz százalékos macsek,de legalább élni fog és majd tudja tovább szoptatni a piciket is.
Ezek szerint nem lehet "letépve" a lába, "csak" meg van sérülve...Ahogy írod, hogy szoptatna is, nem lehet a halálán semmiképp, szóval így- vagy úgy, de menthető! A kismacskáknak is jobb lenne az anyatej, mint a tápszer és az anyjuk hiánya.
Ha mégis altatás lesz a vége, akkor felmerül a gyanú, hogy az orvos lusta egy esetleges műtéthez, vagy a szüleid nem akarnak műtétet fizetni és vállalni a bonyodalmakat...
Nem jött még mindig az orvos? Jobb lett volna bevinni...
Egyébként már csak azt nem értem, hogy minek nektek még 3 kiscica ezen kívül, ha nem tudjátok a kutyáitoktól elkülönítve tartani őket?
Egy udvaron (vagy házban) vagy kutya legyen, vagy macska, vagy pedig legyenek úgy nevelve, hogy nem bántják egymást...! Erre figyelni kell!
Hát nem azért, de szerintem k*vára nem kéne alkohollal kimosni ezt a sebet, mert a szerencsétlen macska kimúlik a fájdalomtól. Vannak erre modern készítmények, amik nem csípnek direktben (betadine), önmagában is eléggé fájna, ha kimosnád azt a sebet...
Borogatni pláne nem kéne semmivel.
Sürgős _szakszerű_ állatorvosi beavatkozásra van szükség, hogy kezelje a sebet és lezárja a csonkot, remélem, hogy már azóta meg is történt.
Jah, nem gondoltam, hogy nem törődtök a macskátokkal. Felelős macskatartó nem hagyja elkóborolni a macskáját!
Van ezeregy módja annak, hogy a saját telketeken tartsátok és ne történjen vele baleset, továbbá ő se okozzon károkat más magánterületén! pl:
és a többi, van miből szemezgetni: [link]
Először tehát a szökésmentes élőhelyet kell kialakítani, és csak utána befogadni macskát. Nem agyba-főbe szaporítani őket, hogy aztán az összes elkóboroljon, ha felnő. Amíg nincs megoldva a kerítésetek és a tetőtök úgy, hogy ne tudjon macska átugrani rajta, addig tartsátok benn a lakásban!
Amúgy meg hívjátok fel újra az állatorvost, lehet elfelejtette, vagy fogalma sincs arról, hogy mennyire súlyos a macskátok sérülése...
Basszus :) Az első cikkben az a macskamászásbiztos kerítés ....Nos ezt a mi befogadott cicáink simán átgázolnak rajta! :) Nem szobacicák akik nem bírnának egy ilyet legyűrni :)
nem tagadom 2 cicánk is van,mind a kettő a kertünkbe mászott pici korában és nálunk maradtak.Amúgy meg nagyjából azért nem hülye állatok ezek,mert tudnak magukra vigyázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!