Mit csináljak? 1 hónapos kiscica nem iszik, nem pisil és kakil. Mi lehet a baja?
Én szerdán találtam egy kidobott cicát, ő doki szerint 4-5 hetes lehet. Ekkora cicánakmég nem az igazi a sima kölyök táp, az általába 2 hónapos kortól jó. Viszont én dokinál tudtam venni kimondott bébi tápot, royal caninnak van (biztos a többinek is, de ennek biztosan) 4 hét és 4 hónap közötti cicáknak való, ami tele van vitaminnal, mindenfélével, amit ilyenkor még a mamától kéne a piciknek megkapniuk, viszont az egyszerű junior tápokban ez nincs meg. Nem olcsó, én a 400 g-ost vettem 1450 ft-ért, de nagyon pici adagok kellenek csak, így nagyon sokáig elég.
Az ivás viszont ilyen időben nagyon fontos lenne. Amit írtam táp, az nagyon jól szívja a nedvességet, ha beáztatod kevés vízbe, akkor legalább annyi jut a kicsi szervezetébe. Valahogy mindenképp el kell érned, hogy igyon is.
Előttem jókat írtak, csak még kettő.
Doki után, akinél sztem vegyél bébi tejet és kaját, ha ő másképp nem rendeli, akkor szeretgesd sokat, keress neki egy vackot. Amúgy 1 vagy kettő életben maradt cica van, mert ha több, akkor legyenek együtt, ez csökkenti a stresszt. A másik hogy
NE ENGEDD A KANMACSKÁDAT A KICSI KÖZELÉBE! Különítsd el őket. Ha megtartod a fokozatos összeszoktatás ráér 4 hónapos korában sztem.
Elvittem állatorvoshoz, kapott bébi tápot, és most eszik :)
Akkor még mindig nem akart inni egyedül.. úgyhogy kicsi fecskendőből itattam én, ha már ő nem akart xD. Szerencsére sokkal jobban van, és már minden rendben. Játszik is, és rohangál össze-vissza. Már nem remeg, és nem nyávog (csak ha éhes vagy ha nem tud felmászni az ágyra xD) és a macskaalmot is tudja használni. A másik macskám már nem fúj rá, de azért még nem akarja hogy a közelébe vigyem, mert elmegy >< Köszönöm szépen a sok kommentet, segítséget!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!