Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ugye nem hülye a kismacska,...

Ugye nem hülye a kismacska, nem hal éhen?

Figyelt kérdés

Van 3 kölyök cica (mentettek az anyjukkal együtt), akik olyan 5 hetesek lehetnek kb, de lehet hogy csak 4.

Az anyjuk elkezdte az elválasztást, ő maga is kevesebbet eszik és kevesebbet is hagyja cicizni a kicsiket.

A háromból van egy minden tekintetben "különc" (még a színe is más ő fekete a tesói fehérek), ő volt az aki elsőnek kiakart jönni a kosárból ahol voltak és felfedezni a világot, ő már egy hete jön-megy, felmászik mindenhova.Talán ebből is adódik hogy ő 3 napja már eszik is rendesen. A másik kettő pedig nem akar enni. Igaz ők nem járják be annyira a területüket inkább a szivacsukon játszanak egymással, de aktívan, hevesen. A két fehérből az egyik abszolút nem érdeklődik a kaja iránt, a másik ugyan érdeklődik de a mama száraz tápja izgatja a fantáziáját amit csak nyalogatni tud, megrágni még nem. A pépesített táp nem érdekli, bele szimatol de ennyi. Ugye ha valóban éhes lenne ugyan úgy megenné mint a virgonc testvére?Lehetséges hogy még elég neki az anyatej?

A másik hogy nem tudok velük lenni a nap 24 órájában, mert a saját macskám és kutyám miatt ők egy mellék épületbe vannak bezárva, persze sokat járok ki hozzájuk. Az megfelelő ha napi 4x mindig ugyan abban az időben kiviszem nekik az elkészített tápot( szárazat pépesítek nekik )?Az ilyen kaja meddig maradhat ott nekik?Mert az alutasakosról és a konzervről tudom hogy hamar megromlanak, és fél óra után el is kell venni előlük, mi a helyzet a vízzel pépesített szárazzal?

2014. máj. 25. 08:55
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

nem tudom,de én tejet adnék a "finnyásabbaknak"..aztán kínálgatnám időnként "dúsabb" étellel.

Szerintem fognak majd enni rendesen,csak még szokniuk kell az átállást.

2014. máj. 25. 09:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
tejet- pláne tehén tejet nem szabad adni kiscicáknak mert a macskák laktózérzékeny és megfosatja őket, ami ilyen pici cicánál akár halálos is lehet (kiszárad)
2014. máj. 25. 09:10
 3/9 anonim ***** válasza:

2es válaszoló: én mindig tehéntejet adtam a pici cicáknak (ha szükség volt rá),sosem volt semmi baj belőle.

???

Kérdező: hát jobb ha a laposabban körülnézel! :(

Én már sok kisállatot "felneveltem"..életben maradtak. ("köldökzsinóros hasúak" is)

Ja ...meg tényleg nem szabad ember gyszert adni állatnak...én adtam...mindig segített (1 vki azt mondta szerencsém volt...de mindig???)

2014. máj. 25. 09:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem kezd azzal, hogy leféreghajtózod őket, valószínű, hogy azért soványak és nem is esznek. Nagyon sok problémát okoznak és valószínű, hogy van bennük. Az anyamacskát se felejtsd ki.

Áztass nekik egy kis tápot (kölyöknek valót)és arra önthetsz egy picike tejet, de a legjobb a macskatej, vagy a kecsketej. Ha tehén tejet adsz, akkor azt legalább higítsd fel vízzel, a laktózt nem tudják megemészteni és hasmenést okoz náluk.

2014. máj. 25. 10:54
 5/9 anonim ***** válasza:

# 3/4

akármennyire is azt reklámozzák, de a bolti dobozos 1,4%-os tej nem a tehéntől van - jobb ha tőlem tudod

2014. máj. 25. 11:07
 6/9 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

higított tej, cumi, vagy fecskendő, calopet paszta

2014. máj. 25. 11:22
 7/9 A kérdező kommentje:

Tehén tejet eszem ágában sincs adni nekik, egyrészt mert tudom hogy nem lehet, másrészt kapnak még anya tejet, szoptatja még őket az anyjuk csak már értelem szerűen nem annyit.

Nem tudom honnan jött az hogy soványak, ilyet egy szóval nem írtam, ennek ellenére a mamával együtt kaptak már egy hete féreghajtót.

A furcsa az hogy a háromból egy már eszik rendesen, kettő viszont nem igazán. Erre irányult a kérdésem hogy vajon tényleg nem éhesek még annyira mint a "hiperaktív" tesójuk, normális-e még 4-5 hetes korban hogy elegendő az anyatej?

Bár reggel óta haladunk, kiskanálról már most a déli etetésnél lenyalogattak 1-1 borsónyi kaját, de ennyivel meg is elégedtek. A tesó 4 óránként kb 1,5 teáskanál pépesítet tápot eszik meg.

2014. máj. 25. 12:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Bocs, akkor nem figyeltem rendesen hogy mit írtál. Igen, olyan előfordul, hogy valamelyik később kezd el enni, meg nekik is tanulni kell, hogy mit kell csinálni a kajával. Az a tapasztalatom, hogy amelyik nagyon éhes, vagy szomjas, az megtalálja, meg az állatorvos is ezt mondja. Én kiskutyákat szoktam úgy tanítgatni, hogy az ujjammal próbálom megízleltetni vele a kaját. Sokszor eleinte csak kívülről nyalogatják a tányért.

A másik kérdésed, hogy az áztatott táp meddig maradhat ott: ha nincs túl nagy hőség és nem tűzi nap, akkor az nem romlik meg olyan hamar, szerintem max 8-10 óra.

2014. máj. 26. 06:03
 9/9 A kérdező kommentje:

Na ma már mind a hárman ettek rendesen.

A súlyuk is szépen gyarapszik (talán túlságosan is), 2 nap ala ~100g-ot híztak (mutatós konyhai mérlegem van csak, nem tudok pontos grammot mérni :/ ).

A kis virgonc, aki először kezdett el enni rendes kaját ma ~500g a tesói ~400g-osak

A meddig maradhat az áztatott táp kint az se probléma. Egyszerre esznek az anyjukkal, és miután a picik befejezik a kajálást és elkezdenek játszani, az anyjuk mint egy igazi anya megeszi a maradékokat. :) Mintha magamat látnám, én is mindig megettem a fiam maradékát, nehogy kárba vésszen. :)

2014. máj. 27. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!