Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy lehet kertes házban bent...

Hogy lehet kertes házban bent tartani a cicát?

Figyelt kérdés
Fiatal,játékos kismacska.A szomszédok miatt nem akarjuk kiengedni! (Úgymond szobacica)
2009. dec. 28. 22:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
20%

Miért? A szomszédok báltátvágnak utána ha meglátják? Egy macskát nem szabad bezárni...ha a leghalványabb elhetőség is van rá akkor ki kell engedni...

De olvastam én itt már olyat hogy sokkal boldogabb mert macskafű így, meg macskaalom úgy...persze mert a kis cserepesfüvet jobb rágni mint ami szabadon nő, és a kis zselégolyócskákat egy apró tálcán nyilván jobb kaparni mint az igazi földet...

2009. dec. 28. 23:08
 2/15 anonim válasza:
51%

Ezzel kár is próbálkozni. Az én macskámat is úgy hozták, hogy szobacica, ki ne engedjem az udvarra. Igenám de kb. 1 hét múlva állandóan az ablakban ült és bámult kifele. Kénytelen voltam kiengedni. Ráadásul nekünk van egy elég nagy termetű kutyánk is! Akkor persze meg kellett tőle védeni, de azóta olyan jóba vannak, hogy mikor a macska meglátja a kutyát, egyből hozzádörgölőzik :D Meg látszik rajta, hogy így sokkal jobban érzi magát.

Egy macskát bent tartani, szerintem valóságos állatkínzás :S

2009. dec. 28. 23:19
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább tartsa bent valaki a cicát, minthogy a szomszéd megmérgezze vagy bántsa. A macskák nagyon jól elvannak a házban is, ha ahhoz vannak szokva. Ivartalaníttassátok, akkor nem hiszem, hogy ki akarna menni.
2009. dec. 28. 23:19
 4/15 anonim ***** válasza:
57%
Ha még nagyon kölyök akkor be lehet szoktatni de ha egyszer kiment az udvarra akkor már vége , mindig ki akar majd menni!
2009. dec. 28. 23:21
 5/15 A kérdező kommentje:
Én is szívesebben tartanám az udvaron, de közös udvar és a szomszéd, TÉNYLEG MEGMÉRGEZNÉ (volt már erre példa :( )!És sajnos csak így tudunk élni!MACSKA NÉLKÜL, VISZONT NEM ÉLET AZ ÉLET!
2009. dec. 28. 23:22
 6/15 anonim ***** válasza:
87%
Azt kéne az embereknek megérteni, hogy a macskákat nem a kinti lét vonzza, hanem a hormonjaik hajtják az utódnemzésre és szülésre. Kizárólag emiatt vágynak ki. Ivartalan macskának esze ágában sincs kiszökni. Kimegy, körülnéz, meg egy kört, hazajön. Ennyi. Sőt, az utcáról befogadott cicámat tuszkolom ki, de nem hajlandó kimenni, mert neki a lakás jelenti a biztonságot. Nem jobb ez így biztonságban? De most komolyan. Én nem tudnám magamnak megbocsájtani, ha a cicámat hónapokig nem látnám, ha sebesülten jönne haza, ha vemhesen jönne haza, ha nem jönne haza. Ér az ivarosság ennyit nekünk? Mert hogy a macska érdeke nem ez, az biztos.
2009. dec. 29. 00:10
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Figyelsz rá, hogy ne menjen ki az ajtón/ablakon, úgy mintha panelban laknál.
2009. dec. 29. 02:12
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

2 peldat tudok neked erre felhozni, egyik a szomszedom, ket cicaja van, sosem mentek ki eletukben, mar felnottek es eszuk agaban sincs kimenni.

Masik az en kandurom, aki kijaros cica volt, de koltoztunk es itt mar nem engedem ki, ra valo tekintettel. (Bantanak, elutnek..)

1-2 hetig szomorkodott, de most mar semmi baja, jatekosabb lett es sokkal egeszsegesebbnek nez ki.

Ha bent akarod tartani, mindenkepp ivartalanitsd, anelkul nehez lesz.

Ha van turelmed hozza es idod, hogy foglalkozz vele eleg sokat bent, akkor rajta.

2009. dec. 29. 07:36
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A muternál, mint utóbb kiderült, szintén ilyen jóindulatú, állatbarát, megmérgezős a szomszéd. Mivel elég nagydarab, kopasz, zorall emberke vagyok, ezért a kertben, mikor kinnt voltam, hangosan beszélgettünk, h ha vmi bajuk lesz, és megtudom, ki volt az, akkor annak eltöröm a kezét-lábát. Valami 5-6 éve nem tűnt el azóta a környéken a macska.

Be kell fenyíteni a szomszédot.

2009. dec. 29. 11:55
 10/15 anonim ***** válasza:
Az ivartalanított macskák is vágynak ki, meglátjk a bogarakat stb. Ajánlanám a földig érő kerítést, a végén visszahajló tetővl. Esetleg kis kennelt (kis = jópár négyzetméter) építeni neki. Nem olcsó, de a macska kinntvan, és teljesen védve.
2009. dec. 29. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!