Macskatartás a 4. emeleten?
Figyelt kérdés
A párom ragaszkodik hozzá, hogy legyen egy kiscicánk a 4.emeleti lakásban. Én reggeltől késő délutánig egyetemen vagyok. Ő általában 3 napot dolgozik 12 órában, és utána 1,néha 2 szabadnapja van. Ha családi házban laknánk nem mondanék nemet, de szerintem felelőtlenség lenne ennyit egyedül hagyni a macskát. Meg a macskaalom sem helyettesíti a kinti létet. Szerintetek vessük el a cicaötletet vagy lakásban is ellenne?2014. máj. 15. 19:41
1/7 anonim válasza:
Elvan. Én ajánlom, hogy macskamentőktől szerezzetek be felnőtt cicát, az nem lesz zsákbamacska. A hozzátok, feltételekhez legjobban illő cicát fogják odaadni.
2/7 anonim válasza:
Néha 20 órát is alszanak egy nap, simán elvan egyedül hosszú órákig. :) Ha szobamacskának van nevelve akkor meg nem is fog kifelé vágyni soha.
3/7 anonim válasza:
Lakásba szokott idősebb macskát keressetek, például az Illatos úton vagy a Rex Kutyaotthon macska részlegénél. Ne gyerekcicát fogadjatok be.
4/7 anonim válasza:
Vegyétek számításba, hogy a kölyök cicák igen aktívak és fiatal felnőttként is azok jó pár évig. Ha nem volt még cicátok, lehet hogy zavarna a kölyök randalírozása bohóckodása a pihenésben, tanulásban. Ezért lehet, hogy érdemesebb lenne felnőtt 6-8 év körüli nyugodt ivartalanított macskát befogadni, azok egy nap 16-20 órát is alszanak.
Ha van erkély akkor meg lehet oldani, hogy oda kijárhasson és nézelődhessen, meg növényeket is lehet oda rakni, de úgy, hogy védőháló legyen, ne tudjon kiesni.
5/7 anonim válasza:
Nektek pont macska való.nem ugat nem zavarja a lakókat és sétűltatni sem kell amihez szerintem nem igazán lenne kedvetek a sok munka után. Öregebbet választjatok menhelyről ami ivartalanitatva van(ha nincs akkor össze pisál mindent).A fiatal cicák nagyon pörgősek.Karófűt mindenképp szerezetek be ,mert ha nem akkor a bútorokat fogja gyilkolni.
7/7 Medvi válasza:
Ha már volt macskátok, és nem vagytok kezdő macskások, akkor az is jó lenne, ha egyszerre két cicát fogadnátok be, lehetőleg testvéreket. Így sosem lenne egyedül a cicus. És persze, ha majd kisbabátok születik, akkor sem kell elűzni őket a házból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!